Interesuje me misljenje o Sector ocean master satu.Danas sam mijenjao bateriju poslije 4 god i cuo da je mehanizam vrlo los.Do sad sam imao drugu informaciju.Nosim vec duzi period i mislim da je odlican.
Interesuje me misljenje o Sector ocean master satu.Danas sam mijenjao bateriju poslije 4 god i cuo da je mehanizam vrlo los.Do sad sam imao drugu informaciju.Nosim vec duzi period i mislim da je odlican.
Sat je sasvim solidno napravljen, ima dobro kućište, safirno staklo i kvarcni ETA mehanizam. E sad kad je reč o mehanizmu, on jeste na dnu lestvice ETA kvarcnih mehanizama koja bi izgledala ovako (sortirana od najkvalitetnijeg ka manje kvalitetnim):
Thermoline
Flatline
Normflatline
Trendline
Fashionline
Mehanizam u tvom satu je ETA G10.711, a pripada Fashionline liniji mehanizama. Prioritet kod ovih mehanizama je cena, pa tako imaju dosta plastičnih delova i retko koriste rubine u ležajevima (tvoj recimo ima 4 rubina), pa se zbog svega ovoga smatraju mehanizmima slabijeg kvaliteta.
Ovo naravno ne mora ništa da znači, i taj mehanizam može trajati godinama, tako da ne moraš da se uzbuđuješ zbog toga.
Pozdrav,
V.S.
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (8.10.2009. u 0:00)
da ali u sectoru se koriste i japanski mehanizmi zato je pitanje koji sector imas dal.....jer ocean mastera ima jeftinija i skuplja varijanta....jeftinija koristi japanske mehanizme a skuplja eta....i ima safirno staklo
Ako se ne varam, u Sector Ocean Master se stavljaju ETA G10.711, Miyota OS90 i ISA 8172/220 kvarcni mehanizmi. Svi su ~ podjednakog kvaliteta tako da je u suštini nebitno koji mehanizam se nalazi u ovom satu, ako pričamo o kvalitetu.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Bookmarks sajtovi