• Novak Đoković prodao svoj Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph sat

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, je 12. septembra 2012. bio domaćin humanitarnog događaja u New Yourk-u. Tom prilikom je humanitarna fondacija Novaka Đokovića prikupila 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije. U tom iznosu se našao i novac od prodaje njegovog Audemars Piguet sata.

Na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale su ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD. Neke od zvanica koje možemo navesti su bili: Anna Wintour, Donna Karan, Tommy Hilfiger & Dee Hilfiger, Sarah Ferguson, Duchess of York, Princess Beatrice of York, Karlie Kloss, John McEnroe...

Tokom večeri su bile na prodaju karte za Madonin koncert po izboru i šansa za druženje sa pop divom. Zatim kako je rečeno u fondaciji, najveće i najzanimljivije nadmetanje učesnika aukcije, vladalo je za privatni teniski meč sa Đokovićem. Takođe, na prodaju je bila i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom. Ove večeri je Nole prodao svoj Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph, izrađen u nerđajućem čeliku, sa Novakovim potpisom na poklopcu. Sat je prodat za sumu od 50.000,oo USD.

Specijalni gost Đokovića bio je Australijanac Nik Vujičić, koji je rođen sa tetra-amelija sindromom i nema sva četiri ekstremiteta.

Novak Đoković je povodom održane večeri istakao: “Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u mojoj Srbiji.” Takođe je naveo da će fondacija u saradnji sa UNICEF-om pokušati da donese sreću i radost deci. Pored toga Nole je naveo: “Ono što moja fondacija i ja želimo je da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omogučhimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu i obrazovanje.”

Novak Djokovic Foundation inaugural dinner in New York City - Sept. 12, 2012 - YouTube

Izvor: Tanjug / PressOnline / Novak Đokovic Official Web Site / Novak Djokovic Foundation
    This article was originally published in forum thread: Novak Đoković prodao svoj Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph sat started by Shmizla View original post