Kao što smo spomenuli, novi Sky Moon Tourbillon 6002 je baziran na originalnom Sky Moon Tourbillon satu, te imaju iste komplikacije. Ono što novi sat čini izvanrednim i različitim od ostalih Patek Philippe-ovih modela je veoma ukrašeno kućište i brojčanik dekorisan ornamentima.
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon sat Ref. 6002 ima minutni repeater sa dva gonga i turbijon. Brojčanik sa prednje strane prikazuje standardno vreme, večiti kalendar sa retrograde prikazom datuma, a zatim i mesečeve mene. Sa druge strane sata se nalazi drugi brojčanik koji prikazuje mapu severnog neba, sideričko (zvezdano) vreme, ugaonu progresiju i mesečeve mene.
Kućište sata je izrađeno u jednom komadu od belog zlata i ima prečnik 42,8mm. Dekorisano je ornamentima, arabeska detaljima i uvojcima Calatrava krsta. Nešto više od 100 radnih časova je utrošeno za dekoraciju kućišta svakog komada ovog sata. Vrhunske zanatlije-umetnici i predsednik Patek Phillipe-a, Thierry Stern, su kontrolisali i odobravali svaki sat ovog modela.
Brojčanik se izrađuje od zlata koje je rezbari dok se ne istaknu potrebni reljefasti elementi (markeri). Dobijena udubljenja oko reljefa se zatim popunjavaju staklenim emajlom i peku na temperaturi većoj od 850°C. Centar brojčanika je ukrašen korišćenjem coisonne emajl tehnike u kojoj su zlatne žice prvo pričvršćene na brojčanik i ispunjene plavim emajlom različitih nijansi. Disk mesečevih faza je takođe ukrašen champleve emajl tehnikom, a izuzetan mesečev pejzaž je napravljen pomoću nijansi belog, sivog i crnog emajla. Kazaljke na satu takođe imaju izuzetnu lepotu, odnosno odušu sličnim duhom kao i kućište.
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon sat Ref. 6002 pokreće mehanizam sa ručnim navijanjem oznake - Caliber RTO 27 QR SID LU CL, načinjen od 686 delova. Kako je i sam model sata potpuno u duhu visokog časovničarstva, tako i mehanizam karakteriše visoka, ručna završna obrada, a takođe i Patek Philippe pečat koji je rezervisan samo za vrhunske mehanizme ovog proizvođača.
Sat se isporučuje na kožnom kaišu u specijalnoj kutiji u kojoj je pored sata upakovan i par manžetni za košulju, izrađenih od belog zlata sa plavim detaljima.
Izvor: Patek Philippe
Ocenite ovaj tekst