• Maurice Lacroix Pontos S Supercharged satovi

    Na predstojećem sajmu satova i nakita, Baselworld 2014, Maurice Lacroix će predstaviti Pontos S Supercharged satove. Novi časovnici pripadaju kolekciji Pontos i biće dostupni u dve verzije tj. sa detaljima u crvenoj i žutoj boji.


    Novi satovi su fuzija sportskog, modernog i trkačkog stila. Ovaj robusni časovnik ima prečnik kućišta od 48mm, što će određeni deo ljubitelja satova podržati, dok bi drugi deo imao želju za satom nešto manjih dimenzija. Nova dva modela su izrađena od nerđajućeg čelika. Jedna od izvedbi dolazi sa kućištem čistog čelika i detaljima u crvenoj i beloj boji. Druga verzija ima crni PVD premaz preko čeličnog kućišta i detalje žute i bele boje. Crvena tj. žuta boja se nalaze na unutrašnjem rotirajućem prstenu, kazaljkama i hronograf podbrojčanicima. Pored ovih sitnih detalja, pomenutih boja ima na startnom hrono taster i štepovima kožnih kaiševa.


    Na mat crnom brojčaniku je prikaz datuma smešten na poziciji “3h”. Veliki prečnik kućišta omogućava doboljno prostora za raspored svih funkcionalnosti i dobru čitljivost. Funkcije mehanizma ovog časovnika su prikaz sati, minuta, mala sekundara, centralna sekundara, hronograf i datum. Prikaz tačnog vremena pruža automatski mehanizam personalizovana ETA Valgranges, koja je dodatno rodinirana i ukrađena kružnim ženevskim šarama. Frekvencija njegovog rada je 28,800 v/h, a rezerva snage iznosi 46h.


    Vodootpornost Maurice Lacroix Pontos S Supercharged satova iznosi 200m. Isporučuju se na crnom laserski sečenom kožnom kaišu. Oni su izumbani u racing stilu i shodno izvedbi sata su proštepani crvenim odnosno žutim koncem. Ove sportsko-trkačke satove možete pretraživati po referentnom broju PT6009.


    Izvor: Maurice Lacroix
    This article was originally published in forum thread: Maurice Lacroix Pontos S Supercharged satovi started by Shmizla View original post