• Satovi RSS Feed

Pregled teksta

Pozdrav svima,

da li ste i vi primetili proboj tehnologije elektronskog mastila u industriju satova? Izgleda da se upotreba ovakvih displeja proširuje sa uređaja za čitanje elektronskih knjiga (Kindle i sl..) na satove.

Satovi koji imaju ovakav displej a koje sam nedavno video su sledeći:

Phosphor World Time

Cene njihovih satova se kreću od 175-225$ a ostale modele možete pogledati na njihovom web sajtu: Phosphor
    ...
    Pregled teksta

Meccanico, ručni sat krajnje neobičnog izgleda proizvođača De Grisogono koji je prvi put predstavljen na Baselu 2008. godine smo već spominjali na forumu u temi "Slike najneobičnijih ručnih satova". De Grisogono je sa svojim Meccanico modelom na Baselu te godine pobrao mnoge simpatije a sam sat je predstavljen kao najkomplikovaniji mehaničko-digitalni sat na svetu. Ove godine je De Grisogono izbacio novu, blago redizajniranu i unapređenu "Meccanico DG" limitiranu ...
    Pregled teksta

Karakteristike:
    • 44mm wide 18-karat red gold case
    • Bezel in Red Gold, solid gold hands and applied hour indicators
    • HUB 8000 Skeleton Minute Repeater Tourbillon
    • Lever to activate minute repeater complication
    • Traditional looking skeletonized dial and movement
    • Flying tourbillon escapement
    • Black Rubber-Alligator Strap
    • Limited Edition 10
    • 290'000 CHF

...
    Pregled teksta

Nemački proizvođač satova Archimede je na tržište izbacio novi ručni sat sa hronograf komplikacijom. Archimede Arcadia Chronograph pripada Arcadia seriji satova kod koje je naglasak stavljen na eleganciju i klasičan dizajn.
    Arcadia Chronograph dolazi sa ETA 7750 automatskim hronograf mehanizmom elaboré klase koji na zahtev kupca može biti dodatno dekorisan dodavanjem Archimede rotora. Mislim da je prava šteta što Archimede nije uvrstio u standardnu ponudu ...
    Pregled teksta

Eposova Passion serija satova dobila je novog člana u vidu Passion Jumping Hour modela. Ovaj model pokreće automatski mehanički mehanizam sa 21 rubinom, Epos kalibar HS koji je zasnovan na ETA 2892-a2 mehanizmu. Sam mehanizam je dekorisan u određenoj meri i može se videti kroz providni poklopac kućišta sata.

Novi Epos Passion Jumping Hour karakteriše jednostavnost i elegancija a sa svojom "jumping hour" funkcijom koja se nalazi na poziciji od 3h zaista ...