ako se jos uvek negde mogu naci, a verujem da to ipak nije nemoguce i naravno ako ima makar kakvu takvu pristojnu cenu!
molim vas za pomoc, gde bih takav sat mogao kupiti, po kojoj ceni i od kojeg proizvodjaca-vasa preporuka!
Molim vas
ako se jos uvek negde mogu naci, a verujem da to ipak nije nemoguce i naravno ako ima makar kakvu takvu pristojnu cenu!
molim vas za pomoc, gde bih takav sat mogao kupiti, po kojoj ceni i od kojeg proizvodjaca-vasa preporuka!
Molim vas
Zdravo Demilano i dobrodosao na forum!
Sto se tice tvog cilja - satovi navijaci se i danas sasvim lepo proizvode (cela industrija mehanickih satova, sto navijaca, sto automatika - ponovo cveta).
Bilo bi dobro da preciziras - sta preferiras - sportski sat, sat za odelo, pilotski sat... Takodje bi bilo dobro da definises - do kog iznosa si spreman da ides.
Naprosto - na trzistu ces naci starije (vintage) satove, cesto ruske (Poljot, Raketa), japanske (Seiko, Orient), svajcarske (Omega, Longines, Roamer i mnogi drugi). Zatim mozes naci nesto skuplje (npr. izmedju 100 i 200 EUR) moderne ruske i japanske navijace a zatim u nesto skupljim izvedbama (od npr. 300 EUR pa navise) naci ces svajcarske i nemacke navijace sa ETA/UNITAS 6497/6498 ili ETA 2801 mehanizmima. U slicnom rangu ces naci rusko/nemacke satove sa Poljot hronograf mehanizmima 3133 na rucno navijanje. U nesto visem rangu (ipak dosta skupljem) naci ces npr. Jaeger LeCoultre Ultra Thin modele ili recimo cuveni Omega Speedmaster Moonwatch.
Licni savet je da pogledas satove nemackih proizvodjaca Steinhart i Archimede. I jedni i drugi prave odlicne navijace, najcesce dizajna kao stari pilotski ili mornaricki satovi, u rangu cena 300-500 EUR, koristeci pomenute svajcarske mehanizme!
Naravno - i drugi clanovi ti mogu skrenuti paznju na mnoge druge "skrivene dragulje" casovnicarstva.
Poslednja ispravka: vladas (23.2.2011. u 23:26)
No time to lose
Vladase, veoma sam ti zahvalan na informacijama, a ja se izvinjavam što nisam potpunio svoje pitanje inaveo cilj moje kupvine. Naime ja bih kupio jednom svojem rodjaku sat na poklon, a on je osoba sa svojih skoro 60 godina, i na osnovu njegovih nekih reči koje sam onako sa strane slušao, njega interesuju 3-4 vrste satova na navijanje kao na primer: Doxa, Seiko, Darwil... eto a ja mislim da bih mogao da odvojim za njega jedno 150-200 eura! Na žalost ja nemam više novca ali eto to bi bilo od srca! Naravno Vladase ako još imate predloga, veoma rado ću uvažiti savete i predloge i Vaš i Vaših prijatelja!
Hvala veliko
demilano
Bookmarks sajtovi