Sky,
Biće da je zbog cijene jer ne vidjeh da ima jeftiniji nehrđajući čelik od 304. Razlika u cijeni:
- 304= 5000$/tona
- 316= 6000$/tona
- 904= 25000$/tona !!!
Ovo su cijene nekakvih cijevi ali je dovoljno za poređenje.
Sky,
Biće da je zbog cijene jer ne vidjeh da ima jeftiniji nehrđajući čelik od 304. Razlika u cijeni:
- 304= 5000$/tona
- 316= 6000$/tona
- 904= 25000$/tona !!!
Ovo su cijene nekakvih cijevi ali je dovoljno za poređenje.
pa da, pogledajte samo cene na berzi metala, recimo londonskoj berzi metala koja je mozda najjaca te vrste u svetu i zato je u londonu
tona aluminijuma je skoro 2000 dolara ( onda sam popljuvao Hamilton kad je predstavio onu smejuriju od satova sa Al kućištem)
tona cinka, preko 2.000 dolara
tona olova 2.100 dolara
tona nikla 14.000 dolara
tona molibdena 17.250 dolara
inače ono gore što sam kopirao je sa sajta Čelik-Početna
jako dobar sajt sa pregršt korisnih informacija
Poslednja ispravka: RUS (3.5.2015. u 2:17)
Nemoguće da je zbog cene (na satu od 70$) . Svejedno manje nikla.
Ti si Hadži medicinski radnik tako da ljudima sa tom vrstom alergije moraš preporučivati Amfibije, hteo ne hteo.
Inače, interesantno je kako smo od saveta za kupovinu došli do Londonske berze i cena metala na svetskom tržištu.
Poslednja ispravka: skydrummer (2.5.2015. u 22:05)
hehehehe....... moji pacijenti ne znaju za bolje od DKNY,Armani,Fosil,Disel......
Ima i japanaca te cjenovne klase od čelika......možda je i kod njih 304?
Moramo o nečemu pisati.......čelik,berze,cijene,svjetska ekonomija......
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (2.5.2015. u 22:53)
Nikola pa kakve to veze ima, dosli smo i do amfibije koju niko nije spomenuo
Milane, nema nikakve veze sa temom zato sam i pomenuo.
Amfibija je pomenuta jer ima manje nikla a cela tema je posvecena alergiji na metal (najverovatnije nikl). Sto se nekih podataka tice sumnjam da ce pokretac teme ili oni sa istim problemom imati odredjene koristi ( meni su neki podaci interesantni ali to nije bitno). Uzgred, komentar o svetskim cenama i berzi bio je usputan...razmisljanje naglas a ne povod za raspravu.
Poslednja ispravka: skydrummer (3.5.2015. u 12:15)
Dovoljno sam informacija sakupio... Znam u kom pravcu da se usmerim, a podaci o berzi cevi u Londonu mi ne smetaju, ako su nekom drugom od koristi.
Odlično! 😁 Ajd sad negdje potraži keramiku.
Hehhehe,što bi ti bilo bolje nego nama!? 😁
Bookmarks sajtovi