shule83, nije mala stvar kupovati sat... dajem ti predlog za kupovinu i prenosim moja iskustva. Nadam se da ce ti dobro doci... :-)
Moj je predlog Hamilton JazzMaster, automatic, chrono, safir, 42mm, Valjoux 7750, sa koznom narukvicom ref.H32616533. Ja sam ga kupio, nisam pogresio i stoga ga i tebi preporucujem :-)
Kupovinu obavezno obavi u inostransvu, bilo da ti ides, ili da ti neko drugi donese sat.
Radi se o tome da sam i ja sam imao slican problem... zeleo sam da kupim sat koji ima mehanizam Valjoux 7750, automatic, chrono, sa safirnim staklom, dijametra oko 42mm, da NIJE pilotski ni ronilacki, da mocno izgleda, da moze da ide na odelo, da brend bude sto jaci... 1000Euro je bio maximum koji sam bio spreman da dam za sat, mada sam zeleo da sat bude sto jeftiniji, jer su to veeelike pare... Sta reci, zahtevi u potpunosti kontradiktorni... :-)
Nakon prvih potraga sam pokrenuo temu: http://www.svetsatova.com/forum/show...ghlight=davosa
Nisam bio zadovoljan odgovorima... a i primetio sam da prilikom kupovine preko net-a dodatno placas carinu i porez. Ovo je obesmisljavalo svaku dalju potragu.
Osvrnuo sam se po domacim prodavnicama i zakljucio da su cene prihvatljive, ali kada sam jos malo razmislio, dosao sam do zakljucka da kupovina sata u inostranstvu mora biti isplativija. Zasto? Da ne sirim sada pricu, ima vise razloga o kojima bih mogao da pricam na PM...
Sacekao sam sluzbeni put u inostranstvo... isao sam u Paris i Metz. U Parizu nisam zeleo da trazim sat, jer smatram da je grad preskup. Odlucio sam da to obavim u Metz-u. Preko Store Locator - a proizvodjaca satova, www.google.com i GoogleEarth sam locirao radnje koje u Metz-u zvanicno prodaju Hamilton i Fortis casovnike. Kada sam stigao u Metz, tacno sam znao gde idem da gledam satove...
Cim sam usao u prodavnicu trazio sam da vidim sve satove sa mehanizmom Valjoux 7750. Prodavacica me je odmah prepoznala kao coveka koji zna sta trazi. Izmedju ostalog iznela je iz izloga i Hamilton JazzMaster, automatic, chrono, safir, 42mm, Valjoux 7750, sa koznom narukvicom ref.H32616533. Odmah sam znao da je sa izborom sata gotovo. Pod svom onom halogenom rasvetom, sat je, jednostavno receno, izgledao MOCNO! Blistao je... izgledao je tako dobro, bolje od Maurice La Croix ref.PT6188-SS001-330 koji je bio vise nego duplo skuplji, a u sebi su imali iste mehanizme! Gledao sam ih i nisam mogao da se nacudim...
Kupovina je trajala vise od sat i po... Cenjkao sam se, izlazio iz radnje, pa se vracao... da se nije blizio kraj radnog vremena ko zna koliko bi cirkus od kupovine trajao :-) Jednostavno, ja nisam smeo da propustim retku priliku da kupim ovaj sat po sto boljim uslovima, a prodavacica je prepoznala da zelim da kupim sat i nije mi davala veci popust od onog koji sam dobio na samom pocetku.
Sve u svemu, Hamilton je u startu kostao 995Euro. Dobio sam popust 100Euro, tako da je cena sada iznosila 895Euro od cega je 19.6% TVA. Drugim recima, krajnja cena je tek nesto visa od 700Euro.
Eto, shule83, tako to izgleda kupovati sat. Nadam se da te nisam smorio. Zelim ti srecnu i uspesnu potragu...
:-)
Bookmarks sajtovi