Longi je definitivno bolji za dalju preprodaju, tu nema spora.
Longi je definitivno bolji za dalju preprodaju, tu nema spora.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
a mehanizmi su im isti, iz Fortisa su mi potvrdili mejlom da ubacuju elabore klasu ali 2836 u MM, a Longines ima noviji mehanizam 2892, a spekuliše se da je i on iste klase kao i mehanizmi u svim ostalim Longines modelima, dakle elabore
Zanimljivo, Tag heuer ubacuje u 90 procenata top ili hronometar mehanizme, ali to nije bio argument u nekoj ranijoj raspravi o dajverima....čini mi se da je isto HC bio u igri.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
koji mehanizam ide u onaj plavi akvaracer sto je bio u igri pre nedelju dana, nije ono valjda hronometar bio, inace je koštao duplo skoro, nisam ispratio
Poslednja ispravka: Милан Милановић (7.2.2015. u 19:19)
Pa kod Taga su hronometri najčešće obeleženi serijskim brojem, ali to je off. Ja bih u ovom slučaju izabrao HC pre svega zbog ličnih preferenci, nisam siguran koji je kvalitetniji, HC je jednostavno lepši.
Faktor preprodaje je poslednja stvar o kojoj treba da razmislja neko ko kupuje sat, posebno ako je jedini, koji ce svakodnevno da nosi... Ne primecujem da se nesto "otimaju" oko statusnog simbola Longinesa po nasim berzama, tako da je i to diskutabilno, koji je laksi za dalje prodaju... Definitivno treba da uzme onaj koji mu se vise svidi uzivo, tehnicki su tu negde...
Longines je definitivno poznatiji brend od Fortis-a, da li se otimaju? Pa ni oko čega se ne otimaju u poslednje vreme...Longi izgleda nešto elegantnije, mehanizam je u rangu, Fortis deluje agresivnije, više sportski, stvar ukusa i cene.
Hvala puno ljudi, odlicni saveti, dobra rasprava. Ovo o mehanizmima nisam nista znao iskreno. Faktor dalje prodaje je potpuno ne bitan, ne kupujem sat da bih ga prodavao i verovatno ce biti kod mene duze vremena. Longines sam video uzivo, meni je odlican, fortis nisam i iskreno cini mi se da bih jurio stari model sa sitnije nazubljenim bezelom. Ovaj novi mi je vise tool sat(doduse jako lep) mada ga nisam video uzivo. Bitno mi je da sat bude za sve prilike jer ce biti nosen svakodnevno, i sa patikama, i sa sakoom i cipelama.
Kad smo vec kod mehanizama, kakav je ovaj kvarcni meh. u HC? jedno glupo pitanje sada sledi,ima li razlike u kvarc meh., to jest da li se neki mogu servisirati? Cini mi se da se u jeftinijim satovima oni ne popravljaju koliko ja znam. Mada i do sada sam nosio automatike doduse jeftinije (seiko, citizen, tissot) i ono fluidno kretanje sekundare ne znam da li bih menjao.
Izvinite ako se premisljam previse, ali prilicni novci su u pitanju za mene, do sada sam imao daleko jeftinje satove.
Bookmarks sajtovi