Pozdrav svima, novi clan ovde (iako vas citam odavno), sve pohvale za forum, sjajni ste.
Potrebna mi je vasa pomoc, dvoumim se izmedju vama opste poznatih modela longines hydroConquest i fortis marinmastera (non chrono verzije oba sata). Ono sto me najvise buni je cenovna politika domacih uvoznika. Naime, vidim da je u inostranstvu HC(automatic) 30 posto jeftiniji nego MM, a koliko sam ja primetio ovde su satovi gotovo iste cene.
Takodje citam neke stare teme vezane za ove modele, svi pominju daleko manju cenu za HC od trenutne kod nas. Prvo pitanje za vas je da li je ovaj sat od skora poskupeo kod nas ili se svi pozivate na cenu u inostranstvu?
Druga stvar vezana za MM, da li se meni cini ili Fortis satovi kod domaceg uvoznika imaju zaista fer cenu? I ako je to tacno da li je ovaj MM bolji bang for buck od HC po trenutnim cenama?
Sto se tice mog licnog dojma ovih satova mozda bih vrlo malu prednost dao HC na osnovu izgleda, za nijansu mi je svedeniji i dressy od MM, mada daleko od togo da mi se MM ne svidja. Poenta svega ovoga da bih HC verovatno i kupio da je 30 odsto jeftiniji nego MM u radnji kod nas jer ne bih narucivao sat preko interneta. Ono sto ja primecujem na stranim forumima da je MM malo cenjeniji od HC ali i uz ogradnju da je i znacajno skuplji ( sto ovde nije slucaj). Ne bih zaista placao premium cenu za HC ovde ako je ovaj fortis bolji sat po istoj ceni.
Sta vi mislite o ovoj mojoj dilemi? Znacila bi mi neka pomoc od poznavalaca. Hvala unapred !
Bookmarks sajtovi