Pozdrav svima,
Vec sam postavljao temu u vezi izbora sata gde sam naveo dva konkretna modela ali malo na osnovu komentara malo na osnovu sopstvenog misljenja ipak sam resio da pogledam jos malo , obzirom da iako su u cenovnom rangu , i brandovi koji su mi favoriti ipak nisu zadovoljili moje estetske kriterijume. Posto vec duze od 3 meseca merkam , zapeli su mi za oko i neki drugi brandovi koji mi ranije nisu bili preterano poznati a verujem da iako su swiss made nisu svi u istoj kategoriji.
Dakle iskljucujemo odmah nedostizne (moj omiljeni Vacheron, Patek, Audemars, Hublot, Girarad Paragaux,Breguet ili Jaeger Lecoultre, pa i pristupacniji Breitling , Omega , IWC , Zenith)
Licno preferiram neki od Maurice Lacroix, Baume&Mercier, Frederique Constant, Raymond Weil). E sad posto su kod nas npr FC krecu od 200 000 do 360 000 (za chrono iz runabout serije) definitivno jurim nesto online.
Nazalost ono sto sam nasao u rangu kao sto rekoh nije zadovoljavalo estetske kriterijume tako da jos uvek jurim , ali se razmisljam da popustim i mozda uzmem nesto drugo. Ono na sta sam naleteo su Alpine, Hamilton (koji iako ima prelepe modele, za mene ipak samo naturalizovani Amerikanac), Nadjoh neke modele Mido, Luis erard, Victorinox (koji me uvek podseca na swiss nozeve ne na brand sata )
Tissot i Certina su mi iskreno u rangu ispod (kad sam kupovao Festinu sanjao sam o njima, sad bih ipak nesto ozbiljnije), Longines i Tag su mi opet malo preskupi.
Znam, sto ljudi sto cudi, ali ajde neko generalno misljenje o ovim ostalim swiss made brendovima.
Generalno ono sto trazim je neki lep poluklasik sat sa koznom narukvicom (braon), i nekom komplikacijom (hrono, moonphase minimum datum, znaci da ne bude bas prost) za sako ili odelo
min 42mm, pozeljno debljina oko 15, stainless steel case(moze roze zlato pozlata), saphire crystal sa obe strane, automatic swiss made naravno.
(npr. fc-393rm5b4/, ili Longines maseter collection ili IWC portuguese kao primer)
Tezak slucaj
Bookmarks sajtovi