Može tako a može i umesto vikipedije da se pogleda "Orient Watch Co." - info!
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
e dragi moji, kad sam sinoć otvorio temu znao sam da ćete biti kvalitetni i nisam se privaria
svima hvala, odluka je za sada na orientu, a ako mu se budu pomicale kazaljke od malo udaranja i tako to ..... sima hrabri ima da plati porciju miješanog
Poslednja ispravka: panonski (21.4.2011. u 17:31)
haha, a ako kazaljke budu na mestu i posle prvog fajta - vodis na pivo!
jole777 kaže:
naravno i uvijek
Pozdrav iz Kanade.Ljubitelj sam satova,i to onih pristupacnih po cijeni.Nesto kao Toyota u automobilima,ili Zbrojovka(ili Tikka) u svijetu oruzja(pasionirani lovac).Preferiram mehanicke satove jer je bilo momenata u mom zivotu (1995-96) kada sam morao cekati 6 mjeseci da bih promijenio bateriju za sat,tj da bih je nasao u Bgd koji je podaleko od mjesta gdje sam tada zivio( nisam imao vremena ni mogucnosti da dodjem u BGD).Desavalo mi se da skinem kvarcni sat sa ruke prilikom deranja divljaci uvece,da ga zaboravim ,i da ujutro sat ne radi(baterija ispraznjena zbog niske temp).
Imam dvadesetak mehanickih satova ,jeftinijih od 500$.
Imam i 2 Orijent sata,jedan stariji crystal(oznaka na njemu) sa kompasom,i Orient mako koji preporucujete "panonskom".
To su jedina 2 sata koji vise ne rade.Crystal je trenutno u Beogradu kod sestre tj kod sajdzije na popravci,jer je poceo naglo da "zuri"-5 minuta na dan,nakon upucavanja karabina 9,3x62(podnosljiv trzaj)-taj dan sam u prolazu osinuo 2-3 puta vrecu za box koju imam u podrumu-sa satom u ruci,naravno.
Mako -radio izuzetno tacno,a onda je stao.Nakon verifikacije,vidim da je ona sjajna optoka oko datuma,onaj sjajni pravougaonik koji obuhvata datum ,spao,i zaglavio se izmedju kazaljki.Nisam imao strpljenja,i bacio sam ga u jezero pored koga sam vozio bicikl.Nije mu to bila jedina mana,ona krunica gdje se regulise datum se sama odvrtala,i morala se non-stop dotezati.
Znam ,moguce je da je ovo izuzetak a ne pravilo,ali recimo ja mislim da je za odnos cijene i kvaliteta sledeci poredak:
1-Citizen diver-promaster-automatic-veoma precizan i robustan(ne smeta mu povremeni udarac u pomenutu vrecu)
2-Poljot-navijac(ne automatic mada imam jedan dobar Poljot sa ETA automatic-mehanizmom)
3-Seiko bilo koji automatic,recimo ja imam ronilacki 009 koji mi je ljepsi od "monstera",jedino sto je malo skuplji od Citizen-a,a po meni ne i bolji
Pozdrav od Brade iz Kanade.
Pozdrav Bradi i grtalici
Gre'ota što Orient završi u jezeru.Oba problema koja je imao su mogla lako i jeftino da se reše.
Mogao bi da postaviš slike tvojih satova.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
sad nas je brada opet vratio na pocetak!
onda mozda nesto ovako?
NY0040-09E - CITIZEN PROMASTER AUTOMATIC DIVERS WATCH
NY0040-09E-2.jpg
jole777 kaže:
Bookmarks sajtovi