Dobar dan,
Imam pitanje za vas. Hteo bih da počnem da pravim svoju kolekciju, u glavi mi je ideja da bih najviše voleo da imam 4-5 satova, tako da pokrijem sa njima sve potrebe. Poznavajući sebe, verujem da ih ne bih menjao, prodavao itd. jer me često emotivno vežu stvari za neke događaje, osobe. Tako da planiram u napred nešto za nekoliko godina. Ne žurim sa kupovinom, počeo sam da razmatram opcije.
Započeo bih sa nekim univerzalcem, robustan, da ide uz farmerice, sa nekom gumenom narukvicom da može i na šorc.
Zapao za oko mi je Seiko Marinemaster 300 SBDX001, baš mi se dopada dizajn, ali nezgodan mi je za nabavku, a i servis. Ujedno to je i gornja cifra koju bih dao za sat. Znači do 1500-600e. Dinar više-manje.
Njemu je sličan i mladji mu brat Seiko Sumo, koji mu stvarno liči i deluje kvalitetno. Ali ima jedan detalj koji mi smeta, a to je što su mu lugovi predugački, i kad se stavi druga narukvica, nato ili guma, ima dosta prostora između kućišta i početka narukvice. Nisam neki ljubitelj čeličnih narukvica pa bi me to nerviralo. Ali ima prednost što je dooosta jeftiniji, i mogu se naći i za 350-400e malo korišteni.
Šta vi mislite o ovom izboru? Slobodno predložite nešto u tom fazonu, do te cene. Mogu i polovni satovi, ali da su dobro očuvani.
P.s. ako neko može da me uputi na majstore za servis, ili gde da pitam, pošto sam novi
Pozdrav svima, svaka pomoć dobrodošla. Izvinite na dugačkom postu
Bookmarks sajtovi