To kolega otvaraj.Ostavi se ti sekire,za svaki slucaj.
To kolega otvaraj.Ostavi se ti sekire,za svaki slucaj.
Ja ću samo kratko.
Pre će da roni neko sa SKX ili nekim sličnim satom nego sa Rolexom.Ne zato što SKX može da izdrži nešto što Rolex ne može nego zato što je neuporedivo jeftiniji kako pri kupovini tako i prilikom servisa a obavlja posao. Prošlo je vreme kada su Rolex i društvo bili dostupni (jeftini) satovi koje su koristili ronioci kako rekreativci tako i profesionalci pa sve do vojnih ronilaca. Sada se u te svrhe koriste daleko jeftiniji a podjednako funkcionalni satovi, da ih ne nabrajam. Treba samo videti koliko košta servis recimo Rolexa ili Omege, koliko košta rotirajući prsten, ili recimo staklo a koliko košta jedan Citizen Aqualand. U odnosu na broj ronilaca šaka njih roni sa Rolex-om i satovima od nekoliko hiljada evra. To je za ronioca profesionalca suvišan samim tim i nepotreban trošak. Isto kao što pilotu ne treba sat od 3 hiljade evra da bi pilotirao.
Poslednja ispravka: skydrummer (7.9.2015. u 21:55)
A da se vratimo na temu - Ja se vodim filozofijom da je sat najsigurniji na mojoj ruci, pa ga ne skidam ako ne postoji sigurno mesto gde ga mogu odloziti. Ogrebotine na narukvici i kucistu se ispoliraju na servisu, safirno staklo ce se tesko ogrebati, a insert je 100-150 evra sto nije malo, ali nije ni astronomska cifra.
Poslednja ispravka: VLADAN P (7.9.2015. u 22:55)
Ja ne znam za mesto gde ima više kamenja ili šljunka nego na plaži, tako da je to idelano mesto za grebanje svega. Poliranje satova od nekoliko hiljada evra u ovlašćenom servisu, dihtunzi, kupovina samog sata koji košta đavo i po ...apsolutno suvišan trošak za profesionalca. Recimo kome nije dosadno, neka izgugla 50 fotografija ronilaca profesionalaca (ne fotke ljudi koji su na godišnjem odmoru bućnulu sat u plićak) i neka zagleda malo šta nose. Dobar deo njih nema sat nego samo ronilački kompjuter a oni koji imaju sat uglavnom nose satove od stotinak i kusur dolara/evra.
Poslednja ispravka: skydrummer (7.9.2015. u 22:12)
Kada smo kod suvišnih troškova.
Cene rotirajućih prstenova za Omege, od 300 dolara do 500 i kusur dolara. Za te pare kupuje se ronilački sat bez problema.
Omega Bezels, Genuine for Omega Watches
Poslednja ispravka: skydrummer (7.9.2015. u 22:24)
Ajd dok ste svi tu, naišao sam na jedan Sumo, koga ne mrzi da pogleda i kaže mišljenje
Nakit, satovi i dragocenosti : Seiko Sumo SBDC003 - "Blumo" - ID 25341953 - KupujemProdajem
Kako poceti?Svako ima nesto sto mu se svidja vise nego nekom drugom mozda.Ni jedna kolekcija nije ista a svaka na svoj nacin lepa.Licno nisam planirao da pravim nikakvu kolekciju,jednostavno bolest uzela pod svoje,uzimao ono sto mi se svidja menjao,ucio,citao i sad pozamasan broj.
Meni se odredjeni diveri čine jako univerzalni, zato sam hteo da krenem sa te tačke Ko zna gde će to završiti
mislim da ti je taj sumo prava stvar pogotovu sto je prodavac ozbiljan covek i nema sta da brines
Poslednja ispravka: jagos (7.9.2015. u 22:52)
Bookmarks sajtovi