Sva tri koriste obicnu etu, tako da sto se tice mehanizma, miran si.
Sto se tice cene nisam bas siguran, ali cini mi se da je recimo Fortisov hronograf prilicno skuplji od Longinesa.
Sva tri koriste obicnu etu, tako da sto se tice mehanizma, miran si.
Sto se tice cene nisam bas siguran, ali cini mi se da je recimo Fortisov hronograf prilicno skuplji od Longinesa.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Mislim da nisu potpuno isti mehanizmi u ova 2 fortisa. Jeste skuplji, ali imaju sad jako dobru ponudu i popust, tako da su cene priblizno slicne i mislim da bi mi se uklopilo u cenovni rang. Procitao sam da imaju kao neke dodatne funkcije ova dva fortisa, pogotovo B47 - Calculator. Medjutim nisam najbolje razumeo koje su. Da li znas mozda nesto vise o tome?
@Kumm
Pozdrav, kolega.
Ponosni sam vlasnik Fortis B-47 Calculator Limited Edition - 669.10.31 Si 02 sata i mogu ti reći da sam nakon kraćeg nošenja vrlo zadovoljan. Sat je vrlo robustan i markantan, odlične izrade i završne obrade, te korektne tačnosti (+ 3 sec/dan). Dodatnih funkcija ima i previše, ali po meni realnu upotrebnu vrednost ima samo GMT (više vremenskih zona ili 24-satni prikaz vremena). Njega pokreće Eta 2893-2 dok je u hronografu Valjoux 7750. Po trenutnoj ceni u Srbiji je i više nego povoljan, napolju ga nema nigde bez 1500-2000 eu.
Poslednja ispravka: mizzy (1.9.2014. u 17:16)
trenutna kolekcija:
Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
Grand Seiko SBGA211 Snowflake
Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771
E hvala na informacijama kolega. Cena mu je sad dosta pristupacna. A kolika je razlika u ta dva mehnizma ako se razumes? Sva tri sata mi se bas svidjaju, ne znam za koji bih se pre odlucio.
Poslednja ispravka: vladas (1.9.2014. u 18:11) Razlog: citiranje uzastopne poruke
I jedan i drugi mehanizam vrlo česti, pristupačni i prosti za dalje servisiranje. Uz različite dodatne funkcije (GMT ili Chronograph) i eventualno fizičku veličinu (Calculator 47mm a Chrono 42mm), sve je samo pitanje ličnog afiniteta. Verujem da po ovim trenutnim cenama nema pogrešnog izbora
trenutna kolekcija:
Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
Grand Seiko SBGA211 Snowflake
Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771
Slazem se u potpunosti sa tobom. Videcu jos sta cu i kako cu, ali najverovatnije ce biti jedan od ova 3. Kad kupim sat, postavicu ovde sliku.
Poslednja ispravka: vladas (1.9.2014. u 18:12) Razlog: citiranje uzastupne poruke
Pozdrav svim clanovima foruma,
kao i prosli put treba mi pomoc oko izbora sata. Ovog puta bih uzeo neki automatic u cenovnom rangu izmedju 500E-700E, pre svega bih uzeo elegantan sat.
Da bih bio odredjeniji postavicu link ka jednom koji mi je zapao za oko Tissot LE LOCLE AUTOMATIC GENT, znaci voleo bih da predlozi budu slicni kao taj sat. Evo i linka kako izgleda:
Tissot Visodate Men's Rose Gold Black Automatic Heritage watch
Uzmi isto Visodate, samo bez kucista od 14k zlata i to je to.
Imao sam Visodate u celiku, dobar sat, nema sta.
Da li mozes reci konkretan model( mislim na broj) i boju i da li ga je moguce kupiti u Srbiji? Takodje da li ima bolji mehanizam od navedenog Tissot-a LE LOCLE AUTOMATIC?
Imas u ovoj temi sve modele, pa baci pogled.
Tissot Visodate satovi
Ako ti nesto znaci, ja sam imao model sa belim ciferom(T019.430.16.031.01).
Mehanizam je u principu isti kao u Tissotu Le Locle, s'tim sto pored prikaza datuma ima i prikaz dana u nedelji.
Trebalo bi da ga ima u Srbiji, pogledaj AbsolutTime, a mozes da vidis da li ga imaju i u Bomaru, posto imaju neke modele Tissota.
Poslednja ispravka: RUS (7.9.2014. u 20:15)
Bookmarks sajtovi