Poslednja ispravka: RUS (31.7.2014. u 23:28)
Ako izgura deset godina... Ovu rečenicu je moj ujak izgovorio pre 25+ godina za jedan sat
Pogadjajte - Casio je u pitanju
Poslednja ispravka: DrAgod (1.8.2014. u 0:02)
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Znaci sve je moguce!! Ne sumnjam, pogotovo ne u CASIO i njegove "digitalce"
Upravo... Moj Casio Edifice, recimo, ima deklarisano trajanje baterije od 2 godine ako se sat vremena dnevno koristi hronograf. Imam ga skoro godinu dana i siguran sam da nije radio duze od 10 sati. Posto hronograf trosi... prilicno, vrlo su male sanse da moja baterija nece trajati dosta duze.
Isto je i sa digitalnim satovima. Racuna se stoperica, tajmer, osvetljenje i to na dnevnoj bazi, a ti verovatno neces imati potrebe za koriscenjem svih funkcija toliko cesto. Kako god, i neka je samo 10 godina, i dalje govorimo o stvarno dugom periodu...
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Ako nije kasno, mogu da dodam da postoji razlog zasto su "obicni" Casio digitalni satovi jeftiniji od G-Shockova. Kvalitet izrade je nizi i to se vidi cim uzmes sat u ruku: plastika deluje jeftinije, osvetljenje displeja je losije (barem na modelima koje sam imao prilike da vidim), kais je tanji, kopca je od plastike itd. Pricam iz iskustva posto imam model STL-S100H koji bi trebalo da je naslednik modela koji se pominje ovde. Naravno, sat radi svoj posao odlicno a uzeo sam ga jer mi treba nesto za trcanje a tu G-Shockovima uglavnom nedostaje poneka funkcija.
Ne bih zeleo bilo koga da uvredim, uopste mi nije namera u tom smeru, ali da li je zaista presudno da baterija izdrzi 10 god, da se sat ne pokvari posle 15, i slicno... Pa, da li bilo ko od nas zna gde smo mi za 10 god, a kamo li sat od 30(0) i kusur eura...
Bitno je da uzivas u tom satu dok radi, bez opterecenja do kada ce raditi. Ako se pokvari, kupices novi...
23j ima naslednika uvek!
Ne brinem ja sebe, vec dece radi!
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Evo da ne otvaram novu temu, treba mi mala pomoc oko izbora G Shock-a. Naime zanima me ovaj model Casio G-Shock Rescue Series Solar Atomic GW-7900B-1CR ali me brinu velike varijacije u cijeni i neke male razlike u oznaci modela. Na KP sam nasao taj model za 120e ali u oznaci zadnja 2 slova su ER, kod ovoga na Creationu su CR (da li su to oznake trzista za koje se distribuira ili sta vec). Cijena na Ebay-u je New in Box Casio GW7900B 1 G Shock G Rescue Men's Shoreman Solar Sport Watch 079767435196 | eBay, dok je kod Sense skoro 20k, sad nisam pametan odakle ga uzeti, cak i na ebayu cijene variraju od 90-160$.
Hvala unaprijed na pomoci
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
Te zadnje dve oznake su kao sto i sam kazes skoro sigurno oznake trzista.
E sad, nemam licnog iskustva sa covekom koji ih prodaje preko KP, pa ne mogu da kazem nista vise o tome.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Darko
Te poslednje oznake sata jesu oznaka tržišta.
Ako na KP misliš na onog iz Zrenjanina on je meni prodao originalan sat.
Isto iskustvo su imala i još dvojica kolega sa Foruma.
Da se razumemo-Ništa i nikoga ja ne preporučujem već samo dajem meni poznate informacije.
Ti sam odluči.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi