Pozdrav svima. Od skora sam na forumu i jako mi se dopada... Veliki sam ljubitelj satova, od malena imam sat na ruci i ne mogu bez njega.
Posle puno promenjenih satova (sto quartz, sto nekih automatika, medju njima i jedan Citizen koji nikad necu prezaliti) resio sam da kupim neki sat u vrednosti oko 300 eura.
Gledao sam po netu, savetovao se sa dobrim prijateljem, urarom... Cini mi se da sto vise gledam i edukujem se, to imam veci problem da odaberem. Primetio sam da na forumu ima puno znalaca koji prate i znaju sta i kako.
Potrebna mi je pomoc u izboru.
Automatik je moja najveca zelja. Prvo neki svajcarac a ako nije moguce onda japanac.
Ako za ove pare mora biti najslabiji automatik, onda bi se odlucio za quartz. Ali, ako budem izabrao quartz, on mora biti sa jako bogatom opremom (oklop od celika ili titanijuma, staklo visokog kvaliteta, mehanizam takodje...). Ne mora imati neke posebne funkcije, dovoljno je da ima sve tri kazaljke (koje su po meni obavezne ), mora imati datum i dan. Ostalo je nebitno. Ne volim klasiku, vise mi pashe izleg poput g-shocka ili jos bolje nesto izmedju elegancije i sporta.
Volim masivnije satove, jake... I da, ceo mora biti metalan, ne volim kozne ili platnene narukvice...
Dajte predloge, spreman sam da prihvatim sve savete. Vise mi znaci savet oko automatica jer mislim da ce izbor biti laksi kad je quartz u pitanju. Tu se puno necu razmisljati, G-shock je sat koji odavno zelim da imam.
Hvala unapred.
Bookmarks sajtovi