Zdravo
vujke,
Prvo da se pridruzim dobrodoslici!
Verovatno si vec lutajuci forumom mogao da vidis, ali cu sve jedno napomenuti dva detalja:
1. Uvek (ili skoro uvek
) biraj sat sa metalnom narukvicom. Dobor dodje u vrleim letnjim mesecima, mnogo je skuplja za naknadnu nabavku a kozni kais se uvek moze dokupiti za mnogo manje para.
2. U pravu si za EcoDrive mehanizme - isto kvarcni mehanizmi samo punjiva baterija. I ja sam pricao sa dosta sajdzija i svi su nepoverljivi prema punjivim baterijama. Moje (subjektivno) misljenje je da je odrzavanje EcoDrive mehanizma nesto skuplje (racunica je ipak nesto vise u korist klasicnih baterija nego sto si ti naveo) ali najverovatnije ce se sat otvarati nesto redje, cime je mogucnost ostecenja / greske nesto smanjena. Ono sto meni najvise smeta kod vecine EcoDrive mehanizama jeste preterana upotreba plasticnih delova i (najcesce) nedostatak rubina u lezistima osovina.
Pozdrav,
Vlada
P.S. Iako je
HADzI DALIBOR u pravu za pojedine modele Casio satova, ipak vecini baterija traje 2-3 godine, zato ne bih ekstreme uzimao u obzir. S druge strane - i EcoDrive cesto traje manje od 10 godina!
Bookmarks sajtovi