Kužim sad,tnx.A jbg polovit ću ja sve prije il kasnije : )
Al nije mi jasno zašto onda na nekim diverima budu bezeli koji se okrecu u oba smjera.Negde sam čitao neku temu di su raspravljali o tome da čak i neki Rolexi tako imaju ko i Amfibije.
Kužim sad,tnx.A jbg polovit ću ja sve prije il kasnije : )
Al nije mi jasno zašto onda na nekim diverima budu bezeli koji se okrecu u oba smjera.Negde sam čitao neku temu di su raspravljali o tome da čak i neki Rolexi tako imaju ko i Amfibije.
Kod pravog diver-a bezel se okrece samo u levu stranu. To je napravljeno tako da ga ronioci ne bi slucajno, dok ne gledaju, mrdnuli u desno i tako smanjili vreme koje su proveli pod vodom i sebe, na taj nacin, doveli u opasnost. Mislim da je kod nekih prvih diver-a moglo da se okrece u obe strane, ali u skorije vreme, pravi se samo da moze u levu stranu.
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Postoje dve vrste bezela na satovima:
Unidirekcionalni(jednosmerno okretanje)
Bidirekcionalni(dvosmerno okretanje)
U tvom slucaju je unidirekcionalni,jednosmerni, okretanje u suprotnom smeru kazaljke na satu.znaci,kontra..nikako..
Malo praznog hoda za taj cenovni rang je ok, ništa strasno i vredno sekiracije.
P.S.
Ja bih samo uzivao u prinovi da sam na tvom mestu
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Gde pacov prodje,tu mis nema sta da trazi(rumunska narodna poslovica)
Evo,čisto da steknete dojam o čemu pričam.
https://streamable.com/aguxd
Dišem ko na bocu
Ja ne znam o kom cjenovnom rangu se radi, ali ovo pomjeranje je baš vidno. Kod mene na Ray II (179€) ovo "kalckanje", pomjeranje, ne postoji.
Evo baš me kontaktirali iz ovlaštenog seiko servisa i vele da treba bezel složit.Veli da je do opruge nešto...
Tak da budem im poslao,kad već imam i garanciju i sve da to srede.
Hebiga onda u servis iskoristi garanciju ako nije fizicko ostecenje nastalo nekim slucajem usled nestrucnog rukovanja (citiram sta migu da ti kazu u radnji..) .Nadam se da ovakve greske uvazavaju...Previse se pomera ..vise od pola mm..koliko mi se cini..
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Gde pacov prodje,tu mis nema sta da trazi(rumunska narodna poslovica)
A poslao sam i njima link na video i vele da znaju o čemu se radi.Da treba citiram "trebalo bi samo podesiti bezel i oprugu koja ga drži za kućište sata".
Da ne bude zabune kada sam rekao da je normalno da ima klackanja mislio sam na ovo sto se moze videti na postavljenom linku. Na mom skx-u je malo manje klackanja nego na linku, tesko se primeti ali ga ima.
https://youtu.be/c4oAu9vp-dU
da tu se radi o potpuno drugoj stvari.Meni vidljivo klacka i ima lufta a tu fino i zanemarivo.evo upravo im poslao na servis pa neka
slažu.ako sam vec platio da imam kak spada.
Bookmarks sajtovi