Prvo bih želeo sve Vas članove na ovom forumu da pozdravim.
Jako mi je drago što postoji ovakav forum, gde ljudi koji vole satove mogu dosta toga pametnog da pročitaju, saznaju, nauče, vide itd.
Od malena volim satove i imam ih nekoliko, međutim to su sve uglavnom satovi raspona cena od 200eur pa do 500eur, par Fossila, Sector itd.
Najskuplji od njih koji imam i koji svaki dan nosim jeste Fossil Defender.
Ono što želim da spomenem je i to da ima sigurno 6,7 godina kako sam bio doneo odluku da neću sebi do daljnjeg kupiti nijedan sat, sve dok ne skupim nešto više novca za neki ozbiljniji, jer sam mišljenja da ne treba da gomilam puno satova sličnih cena i kvaliteta, već da treba jednom sebi da kupim i nešto kvalitetniji sat.
Za satove i mehanizme sam počeo od skora malo ozbiljnije da se interesujem, tj. od kada sam svog oca iznenadio za rođendan kupovinom sata. U pitanju je bila limitirana serija sata Revue Thommen Open heart.
Otac inače pored tog sata poseduje Omegu (neku stariju verziju), Seika i dr.
Tako da sam praktično od te kupovine koja je bila u avgustu mesecu sve više i više čitao o mehanizmima, dosta toga sam pročitao i na ovom forumu, i što više čitam, sve više me moram Vam priznati satovi i mehanizmi privlače i sve me više interesuju teme vezane za časovničarstvo.
Ono zbog čega sam između ostalog i počeo ovu temu jeste to što planiram da u nekoj bližoj budućnosti sebe takođe obradujem sa jednim lepim satom pa sam hteo malo i Vas da konsultujem oko izbora, da Vas pitam za savete i mišljenja vezano za pojedine brendove i određene modele njihovih satova.
Naime, ima jako puno brendova i modela satova koji mi se dopadaju ali nekako od svih tih su mi najviše zapali za oko modeli Longines, Fortis-a i jedan model IWC-a.
Ono što me takođe interesuje jeste i neki Vaš predlog oko best buy-a u smislu da li možete da mi preporučite neke brandove i modele satova čija je cena između 1500 i 2500 eur, a da pritom poseduju dovoljno kvalitetan mehanizam i neke druge karakteristike koje poseduju i neki skuplji modeli dosta zvučniji brandovi, tj. da po kvalitetu ne zaostaju puno za modelima koji su i po par stotina eur skuplji. Nadam se da me shvatate šta sam time hteo da kažem.
Za sat bih izdvojio maksimalno do 2500 eur.
Već sam našao tri sata koja su mi se jako dopala, s tim što je vrlo moguće da su isti i dosta skuplji od cene koju sam naveo, tu pre svega mislim na IWC.
Od modela navedenih mi se dopalo sledeće:
IWC Portofino automatic IW356305
LONGINES Master Collection L2.631.4.70.3
LONGINES Heritage Collection L1.645.4.75.4
LONGINES Master Collection L2.640.4.78.3
FORTIS B-42 FLIEGER AUTOMATIC CHRONOGRAPH, Reference No. 635.10.12
FORTIS B-42 Pilot Professional, Reference No. 597.22.11
Hvala unapred svima na pomoći!
Bookmarks sajtovi