Pozdrav svima!
U proteklih nedelju dana sam krenuo da tražim da kupim neki sat i na početku nisam gledao ništa sem izgleda i pristupačnosti cene. Posle nekog vremena provedenog u gledanju, čitanju tema kako ovde tako i na drugim forumima za satove, tek sad postajem svestan koliko ima stvari da se uzima u obzir pa bi mi dobro došla neka pomoć.
Prvo, osobine koje tražim:
-Dugovečnost, sasvim moguće jedna od najvažnijih stvari. Ne bih voleo da menjam sat posle par godina, nego bih baš voleo da me služi i pod stare dane.
-Izdržljivost, ali ne u smislu da ću ja da vitlam okolo sa njim kao Marko Kraljević svojim buzdovanom, nego da mogu da ga nosim i na plažu, bazen, vodu (nisam neki vrstan plivač tako da velike dubine neće biti problem) i eventualno izvođenje nekih sportskih aktivnosti sa njim.
-Pouzdanost. Ne znam ni sam šta da napišem ovde ali osetio sam da iz nekog razloga treba da ovo stavim.
-Izgled - Što se tiče izgleda veliki sam obožavalac izgleda Sector satova a od skora i Citizena (pošto sam ih bolje upoznao). Otprilike cu reci za Sector sa njihovog sajta mi se svidjaju iz kolekcije Urban SK 8 i par iz serije 340, a od Citizena ne bih sad ništa specifično rekao, imaju dosta lepih satova klasičnog izgleda, ništa preterano niti što mnogo bode oči, tipa Nighthawk koji se vidim dosta preporučuje.
I čisto napomena, imam male zglobove.
E sad imam par pitanja, a ono prethodno sam naveo čisto da imate kao neku referencu (da znam, dosadan sam )
1) Kvarcni ili mehanički automatik. Održavanje i bilo kakvo štemovanje nije problem, iako ne znam ništa o tome, spreman sam da naučim. Ovo je sa čisto praktične strane i na duge staze, tj. moje prve stavke a to je dugovečnost. Da li ima veze i koliko je bitan mehanizam kad je to u pitanju? Isto tako i kratak osvrt na Eco Drive kod Nighthawka i sličnih.
2) U stvari, to je bilo moje jedino pravo pitanje. Ovo drugo je sad više ukoliko možete da mi date neku preporuku na osnovu ovoga. I da budžet mi je oko nekih 200-250 evra, eventualno 300 ukoliko sat stvarno vredi
Znam da sam još nešto zaboravio da stavim ali možda se setim ujutru.
Hvala unapred i izvinjavam se na dugačkom postu i bilo kakvim glupim pitanjima, koja, ne sumnjam, srećete ovde često.
Bookmarks sajtovi