Zdravo dobri ljudi. Polako vas sve upoznajem po forumu, pa se nadam da cete mi opet pomoci. Naime, dok cekam svoj naruceni Citizen AS4020-52e (koji ste mi preporucili u jednoj temi koju sam ranije otvorio. P.S. bilo je malo komplikacija oko narudzbe ali nista strasno, kad stigne obavezno cu se pohvaliti i postaviti slike) rijesio sam da castim burazera jednim elegantnim satom. Ima potpuno razlicit ukus od mene a sigurno ne bi nosio cuke kao ja vec nesto prefinjenije, a i konobar je u jednom elitnom restoranu, sto znaci skoro non-stop odijela i te fore.
Rnjajuci po netu naidjoh na creationwatches.com Ono sto mi odgovara da trgujem kod njih je veliki izbor satova po povoljnim cijenama, trgovina visa karticom i free shipping za Crnu Goru. Dje cu bolje. Trazeci sat za burazera naidjoh na ova dva sata:
Orient Classic Automatic FER2C008B0 ER2C008B
Orient Automatic ER27001B Mens Watch
E sad mi vi trebate ... Prvi ima iluminaciju dok drugi nema. Drugi ima mnogo vise detalja koji mu daju taj prefinjeni izgled (kazaljke, brojcanici itd.. ) Mehanizam ? Da li je kod oba sata isti ? Koji je kvalitetniji i jaci (drugi ima 40 hr rezervne snage dok za prvi nemam informaciju) Mislim da ce se prijatno iznenaditi ukoliko mu u posjed dodje sat koji se navija (u nasoj familiji je uglavnom dominirao kvarc mehanizam).
Uglavnom, da ne davim ! Kad biste kupovali sat za svog burazera koji bi to bio (od ova dva ili neki drugi) i zasto ?
Hvala unaprijed i forumaski pozdrav svima.
Haug !
Bookmarks sajtovi