Što se tiče Nemačke našao sam odgovore koji sat kupiti, STEINHARD, Ocean 1.
Koje brendove mogu naći u Švajcarskoj?
Mehanički satovi koji nisu zastupljeni kod nas, nešto poput VICTORINOX SWISS ARMY ili nešto bolje.
Raspolažem novcem u iznosu od 300-350€.
Hvala, pozdrav!
Moj predlog umesto Ocean 1,koji i sam vidiš da je prekopiran Submariner,od Steinhard-a bolje njihov model "Triton",koji ako ništa drugo.ima bar originalnost.
A što se tiče švajcaraca,ja ne znam za tako jeftin nov-mehanički sat.Nemoj zaboraviti ni troškove slanja,carine,poreza itd.
Pozdrav i puno sreće u kupovini.
Igore, teme sam spojio jer nema potrebe za 2 identične teme... pogotovo što si u prvoj naglasio da želiš sat koji može da se nađe ili u nemačkoj ili u švajcarskoj!
Pozdrav
Mnogo brendova koristi isti oblik sata, to me jedino i sputava. TRITON 100 ATM Stahl je super sat ali košta 560€.
Ne plaćam takse, carine i slično. Kupuje ga prijatelj iz Nemačke kao i iz Švajcarske. Zbog toga su mi bili potrebni neki proizvođači koji nisu zastupljeni kod nas. Kažu mi da popusti i sniženja postoje i kod njih, a da se razlika u ceni razlikuje u Nemačkoj zbog njihovih olakšica, čini mi se u porezu, nešto slično tome.
Larosa, hvala na pomoći i lepim željama!
Ako si dobri Dragone moj! Nekada nekoga kao i mene mrzi sve da pročita pa sam imao ptrebe za novom temom jer su mi manjkale informacije.
Sutra faksiram GMT- Ocean 1, a ako se malo iznerviram (ali ću se ovaj put malo strpiti makar mesec) dana kupujem CITIZEN Chrono radio controlled. Stvarno je dobar i kvalitetan sat, naravno ako ništa ne uradim preko?
Pozdrav, hvala ti!
A mene interesuje što si se ograničio isključivo na nemačke i švajcarske proizvođače? Hronograf gotovo nikako ne možeš da nađeš u cenovnom rangu od 300-350e, možda ako je polovan ali i to je pitanje.
Steinhart je ok firma, imaju odlične satove tako da mislim da su ti oni možda i najbolja solucija. Imaš Triton-a iz prethodne generacije, jeftiniji je od tog 100ATM modela i podjednako kvalitetan.
Louis Erard satovi su takođe solidnog kvaliteta, cene su im relativno ok, ali sa tim budžetom možeš najviše neki njihov klasičniji sat da kupiš (iz Heritage linije) a i ne znam kakva je ponuda u Nemačkoj i po kojim cenama se tamo prodaju satovi.
I jesi li zvao/kontaktirao možda makedonce po pitanju ruskih satova? Saznao cene?
Poslednja ispravka: dragon (14.3.2010. u 21:22)
Tu sam pogrešio, mislio sam na Citizen Promaster Sky Eco Drive NightHawk Pilot.
Nisam ja mislio na hronografe već na automatike i mehaničke satove!!!
Jesam stvorio kontakt, imamo njihovog zvaničnog mehaničara, Zorana, a njihov zastupnik, Maja koja mi je obećala cene i sve modele satova koje imaju u njihovim radnjama. Kaže da bi mi poslala odmah ali bila je Nedelja, njen dan odmora!
Čekam njen mail pa da oglašavam šta imaju.
P.S. Ne znam da li sada smemo to da radimo, ne profatabilno reklamiranje koliko je sada pametno???
Pozdrav Dragone!
U Švajcarskoj nije toliko bolja ponuda satova u tvom cenovnog rangu, veća je ponuda u malo skupljim kategorijama satova. Neki od proizvođača koji imaju satove u tom cenovnom rangu a koji se kod nas ne mogu naći su sledeći:
http://www.121time.com/
http://www.formexwatch.com/
http://www.rrtime.ch/
http://www.technomarine.com/
http://www.traserh3watches.com/en/home/index.php
http://www.victorinox.com/
http://www.wenger.ch/
http://www.zeno-watch.ch/
Inače za one koji ne znaju, Wenger je od 2005. godine u vlasništvu Victorinoxa, dok je nekada bio njegov najozbiljniji konkurent.
Pozdrav,
V.S.
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (14.3.2010. u 22:54)
Vladane, svaka čast!
Ovakve sajtove tražim danima!!!
Biće ovo još jedna ne prespavana noć, već sam našao meni nešto zanimljivo ali još tragam.
Za sada, ZENO-WATCH BASEL je broj 1. Wenger br.2. Ima jedan Zenov zanimljivi model ali verujem da će biti toga još!
Swiss Military, Hanova...Video sam nešto zanimljivo, čak ih Ruske Alfe nose Traser.
Svaka informacija mi je valjana što se tiče ovih proizvođača, hvala svima puno!
Ne bi bilo fer ne podeliti sa vama neke modele koji su privukli moju pažnu dok sam tragao za svojim satom! I ako je asortiman modela ogroman, neke sam modele izdvojio!
Jedino što mi je privuklo pažnu, razlika u ceni je nešto niža nego kod nas, naravno ako nisu pogrešno napisali na sajtu:
Fortis
Pilot Automatic
Water Resistance: 20ATM/200M/660 F
Case Material: Stainless Steel
Case Diameter: 39 mm
Case Finish: Sandblasted
Crystal: Sapphir, Crown: Push-in
Band: Brown Leather Strap
Luminosity: Hands and Markers
Caseback: Engraved
Movement: Automatic MechanicalETA 7753.
Njegova cena bi bila 520.00 CHF - nekih 357€.
ZENO-WATCH BASEL, prestavljam Vam njihov najeftiniji model,
ZENO - Pilot Basic
shock resistant, antimagnetic, water resistant to 3 ATM (tested for DIN 8308, DIN 8310, DIN 8309)
Movement
High quality Swiss Made mechanical/automatic winding with quick-set date. ETA 2834 / 2836 - 21/25 jewels, Swiss lever escapement, Incabloc shock absorber, Glucydur balance, Nivarox 1 flat spiral, Antimagnetic, 21ґ600 / 28ґ800 vibrations per hour, Nivaflex spring, ball bearing central rotor with heavy metal weight, power reserve to -47h, Etachron fine adjustment, tight tolerance of adjustment
- ETA Manufacture Horlogиre Suisse Since 1793
Glass
hardened mineral crystal (curved)
Dial
matt-pilot black with luminous Arabic numerals (a1)
Superluminova advanced lllumination hands and numbers
(6554N-a1 with Royal Arrow navigational triangle)
Band
black padded genuine leather strap, engraved stainless steel buckle, strap width 20mm
Options
- case sandblasted (sable matt)
- Different leather straps / ss bracelets
- sapphire crystal)
- 7554-a1 in titanium.
570CHF - 390€
Veoma velik izbor stvarno dobrih kvarcnih hronografa,
Victorinox - Infantry Vintage Chrono 251287
Victorinox Infantry Vintage Chrono Mens Watch 251287
Case Material : Stainless Steel
Dial Color : Black, greenish
Bezel Fixed
Movement ETA Quartz
Bracelet : Brown Leather
Water Resistant 100m / 330ft
Crystal Scratch Resistant Sapphire
Warranty 2 Years
Item Variations 241287, 251287, VICT251287
Additional Information Chronograph, Telemeter Scale
43 x 12 mm
Incl. box, booklet, 3yrs of warranty, this watch IS from an official retailer,
550.00 CHF.
Wenger - Commando Big Crown
Wenger - Commando Big Crown 70894
Featuring a black dial, the Commando Big Crown watch is made of brushed stainless steel with a quartz chronograph movement. Comes with a black leather band, a regular buckle, and counters for 1/10 second, 60 seconds, and 30 minutes
Ref.: 70894
Gender gent
Movement Quartz Chronograph
Water resistance 100 meters (330 ft)
Case material stainless steel
Case finishing brushed
Case size 42 mm
Case-back screw on
Crystal mineral
Crown regular
Dial color black
Dial style Arabic figures
Indicators 6 hands
- hour
- minute
- small second
- chronofunctions 12h
Strap black leather
Buckle regular buckle
Special features - date display
- luminous for nighttime visibility
- 30 minutes counter
- 60 seconds counter
- 1/10 second counter
Packaging Metal box.
320.00 CHF - 220€.
WENGER GST® Chrono
Movement: Swiss quartz
Water Resistance: 100m (330 ft.)
Case Material: Stainless steel
Case Finish: Polished
Case-back: Screw-on
External Bezel: Unidirectional rotating bezel
Sub-dials: 12-Hour chrono function
Crystal: Sapphire
Luminocity: Hands and markers
Crown: Regular.
Oko 300€
WENGER AquaGraph 1000m
Movement: Swiss quartz
Water Resistance: 1000m (3300 ft.)
Case Material: Stainless steel
Case Finish: Brushed
Case-back: Screw-on
External Bezel: Unidirectional rotating bezel
Crystal: Mineral
Luminocity: Hands and markers
Crown: Screw-down
Additional Features: Date display.
300€.
Interensantnih modela, cena, za sve korisnike online kupovine pogledajte ovaj zanimljiv sajt.
Dragone, Simo, danas me je kontaktirala Maja, zastupnik je za Ruske satove u Makedoniji. Imam njen ne potpuni odgovor jer sam tražio dodatna objašnjena.
Simo, od tvojih zanimljivih ponuđenih modela trenutno imaju samo ШТРУМАНСКИЈЕ 31681/1985364. cena 445€.
Pozdrav...
Poslednja ispravka: ANGEL (15.3.2010. u 14:48)
Bookmarks sajtovi