Ok. Sad sam razumeo na šta misliš. Baš naprotiv, ja nikad ne bih kupio sat koji nema datum. 😊
Ok. Sad sam razumeo na šta misliš. Baš naprotiv, ja nikad ne bih kupio sat koji nema datum. 😊
Casio AW80-1AW | Seiko SNKS09K1 | Casio W800-H | Seiko SPC131P1
| Orient Ray II | Citizen BM7390-14E | Citizen NJ0100-11E | Casio MTP-1381L-7AVDF |
MTP-E106D[/QUOTE]
Specifikacije za ovaj model nisam mogao da nađem ni na jednom Casio sajtu, već samo na nekim ruskim i bliskoistočnim sajtovima.
Takođe nema ni jednog prikaza na youtube. Kod nas sam ga našao u prodaji samo na "nonstopshop" i na još jednom sajtu.
Postavio sam pitanje na casio support gde mogu da nađem specifikacije i odgovorili su mi da to nije model za evropsko tržište, pa iz tog razloga nema specifikacije na evropskom i ostalim Casio sajtovima. Poslali su mi uputstvo za upotrebu.
Sad, interesuje me da li je kod nas u ponudi originalni sat, jer ako nije za evropsko tržište, otkud kod nas u prodaji? Da li ga oni nabavljaju iz Azije ili negde drugde?
| Orient Ray II | Citizen BM7390-14E | Citizen NJ0100-11E | Casio MTP-1381L-7AVDF |
Ne znam stvarno odakle ga oni nabavljaju, ali nije nista cudno da se kod nas pojavi poneki model koji nije za ovo trziste.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Prošlo je više od 4 meseca od otvaranja ove teme. Od supruge za rođendan sam dobio košulju, tako da sam ostao bez sata.
Kako sam u to vreme spremao pravosudni ispit, odlučio sam da kada položim, sebe častim jednim satom. Položio sam u junu mesecu, pa kako je to važan trenutak u mom životu, hteo sam da kupim sat koji će me podsećati na to, i koji će trajati i raditi dugo, dugo godina. Logičan izbor je bio automatik, a kako mi je budžet ~10.000 din, još logičnije mi je billo da to bude Seiko 5.
Posle dugo vaganja i razmišljanja odlučio sam da to bude
SNKE53K1.jpg
Seiko SNKE53K1
Juče sam ga naručio sa satovi-online, i već se spremao da sutra radim "unboxing" . Kad, danas me zovu iz pomenute radnje i kažu mi da nemaju taj sat. Kaže mi čovek da su "tanki sa peticama" i da "nemaju ni jednu peticu sa crnim ciferom" (što onda na sajtu ima 30 modela Seiko 5 satova)!?
Kaže da će do kraja meseca, a verovatnije u avgustu dobijati nove kontigente petica, pa da tada proverim.
Sad ne znam šta da radim... Da li da čekam avgust (hteo sam da sat kupim neposredno po završetku ispita, a ne da ga kupim 6 meseci posle), da li da naruim sa eBay-a, ili da kupim neki Casio quartz...?<
Dva Casia su mi zapala za oko (u okviru cenovnog ranga), ali ne znam koliko bi trajali... Sigurno ne kao Seiko 5, pretpostavljam.
Casio EF-500L
EF-500L-1A.jpg
i
Casio EF-336L
EF-336L-1A1.jpg
Znam da je odluka na meni, ali me zanima šta bi ste vi uradili u mojoj situaciji?
Poslednja ispravka: mezzano (11.7.2016. u 23:32)
..pa pokusaj kod Vitanova, ne znam za pomenuti model ali probaj....a i Beric je nedavno dobio novu posiljku Seika...
I normalno i ja bi uzeo radije seiko nego bilo koji od ova dva...pozz i sretno u potrazi
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
mezzano, što se Casia tiče, imam jedan jeftiniji Casio Edifice već desetak godina i nemam nikakvih problema. Koliko će još trajati ne znam ali dugovečni su.
Što se mehanike tiče za budžet od 10.000 din možeš pogledati Vostok Amfibije.
Znam da Vostok ima te jeftinije mehaničke satove, ali mi je Seiko nekako klasičan sat (barem ovi iz serije 5 koje sam gledao), a baš sam to hteo, da mi prvi "ozbiljniji" sat kao budućem advokatu bude nešto što je klasika i što će trajati.
Sačekaću avgust, verovatno, pa ću onda preseći.
@skydrummer, kako bih mogao da nabavim Amphibiu?
poslato sa LG L65
imas na kp nove a mozes i preko meranom.com
Ko hoce nadje nacin, a ko nece nadje izgovor
za kvarcne nije loš ni Lorus (Seikov brend) kod Vitanova,uklapaju se u budžet
RX409AX9.jpg RH929EX9.jpg
Muška kolekcija LORUS • LORUS satovi prodaja, Lorus muski satovi, Lorus zenski sat
Cestitam za pravosudni. Ja krenuo 19. maja da ga spremam, mada sam do septembra u sudu, pa planiram krajem ili pocetkom godine...
Sto se tice Casia sa njima nemas greske. Sve je stvar ukusa. Svakako uzmi neki lep i kvalitetan sat koji ce te podsecati na ovaj izuzetan uspeh u zivotu. Casio satovi su upravo takvi- lepi i kvalitetni za zaista, zaista malu sumu novca.
Pozdrav, kolega.
"Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot
Bookmarks sajtovi