Dobar dan,
Ja sam novi clan na ovom forumu i zovem se Rašo.
Odlucio sam se da sebe pocastim sa dobrim diver satom renomiranog proizvođača.
Imam budžet od oko 1000 eura. Sat ću kupiti najverovatnije napolju pošto uskoro idem u Beč kod rodbine u posetu. Kada se budem vraćao staću u Pandorfu da vidim kakvu ponudu satova imaju. Nadam se da će biti nekih popusta a tu je i povrat pdv-a, tako da se nadam da sat od 1200 ili 1300 eura mogu da dobijem za 1000 eura.
Sat koji kupim ću nositi svakodnevno i ne nameravam da ga prodajem. Kupiću samo više različitih kaiševa da mogu da ih menjam u zavisnosti od prilike. U prevodu, ovo će biti moj jedini sat.
Kvarcni sat ne dolazi u ubzir. Znači samo automatski.
Sat koji se meni izuzetno sviđa je Omega seamaster ali za njega na žalost nemam para.
Gledao sam diver satove od Fortisa, Longinesa i drugih proizvođača koji se uklapaju u moj cenovni rang. Dosta sam čitao u zadnje vreme o satovima ali nemam puno iskustva iz prve ruke pa sam odlučio da potražim pomoć na ovom vašem forumu pošto vidim da ima puno strastvenih poznavaoca satova. Pošto imate puno više iskustva sa satovima od mene molio bi vas da mi predložite diver sat u ovom cenovnom rangu koji po vašem mišljenju ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Glavni razlog zbog kojeg sam vam se obratio je zato što sam video da mnogi satovi renomiranih proizvođača imaju iste mehanizme i istu ili sličnu obradu a veliku razliku u ceni. Tu prvenstveno mislim na satove iz Swatch fondacije koji manje ili više koriste iste mehanizme. U principu ne želim da preplatim sat samo zbog imena. Svaki savet je dobrodošao.
Hvala vam unapred na utrošenom vremenu i trudu.
S poštovanjem,
Bookmarks sajtovi