Kako bih obelezio znacajan (okrugao ) rodjendan planiram da sebe pocastim novim casovnikom. Budzet okviran imam, znam i gde bih ga uzeo. Polovni me ne interesuju, samo novi u nekom AD-u. Automatik ili manual je ok, quartz nikako. Imam vec u kelekciji 2 sportska chronometar quartza kao i vintage Longines iz 60ih, koji cu u nekom momentu restaurirati.
Izbor je otprilike sledeci:
- Conquest - Longines - L2.743.4.56.6
- HydroConquest - Longines - L3.696.4.53.6
- Heritage Collection - Longines - The Longines Legend Diver Watch
- Speedmaster 3570 - klasicni man on the moon, nazalost, za ovaj bi morao da dosta probijem budzet, a nisam siguran da mi je to sad bas potrebno
Prva tri su mi sigurno u cenovnom rangu, dok cetvrti znacajno izlazi iz okvira, tako da mozda i ne razmisljam o njemu . Mozda bih uzeo i nekog Omeginog Seamastera (300 m npr...), ali ne znam koji bi bili blizi Longinesima po ceni? Chrono je +, ali nije obavezno, kao i transparent caseback. LLD mi ok i sa stanovista istorije, kvaliteta, dizajn je ok, ali nema nigde da se proba i vidi uzivo, pa me to koci. Nisam video ni u nekim vecim evropskim gradovima u Longines AD da imaju. Tako da bih njega morao da narucim na slepo...Koji je po vama najbolji all around sat? Ili dajte neki vas predlog...Mozda neki Baume et Mercier ili Mont Blanc mogu u tom rangu da se nadju? Ili neki od ovih da uzmem?
Hvala unapred na pomoci...
Bookmarks sajtovi