Poslednja ispravka: CM Haf (7.7.2014. u 21:27)
Ista prica, odlicni satovi i ne bi trebalo da imas bilo kakvih problema sa njima. Ja bih licno uzeo Edifice, posto mi je funkcionalniji za svaki dan.
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Ako ti se svidjaju oba, tras jedan i gotovo. U roku od dve nedelje od kupovine pozeleces drugi sat, ili ces videti neki drugi, bolji na snizenju za manje pare. Kako rekose ljudi, kucu ima da pravis 4 puta, i opet ces nesto hteti da promenis. Medjutim, zavoleces sat koji uzmes, pa ces uzeti drugi umesto da taj zamenis. Tu je i pocetak tzv. "satitisa", retke i neizlecive bolesti....
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Narucio danas ovaj Casio Edifice Chronograph Mens EFR-532D-1AV EFR-532D-1
Placas Pay-Pal - om?
Preko Skril kartice sam platio,koliko se ceka porudzbina http://www.watchhubs.com/en/.
^20-ak dana.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Ne znam da li sam u pravoj temi ali i ovo je sat do 100€.
Prvi sat bio mi je Start. Sa njim sam prošao osnovnu školu i gimnaziju. Preživeo je sve dečje igre, par ozbiljnih napada vlage (što je sređeno čišćenjem), padova... da bih ga posle svega, nezahvalnik, nesmotreno zaboravio na nekoj jadranskoj plaži.
Sada bih ga rado ponovo posedovao i stavio na ruku. Može li pomoć oko pronalaženja odgovarajućeg i potonje restauracije ako je potrebna?
Izgledao je otprilike ovako:
Izguglao sam nekoliko neispravnih i u baš lošem stanju, na Kupindu.
Rezultati pretrage za start - Kupindo.com
I među vašim starim oglasima je jedan (levi).
Start Dva modela | Svet Satova
Na jednom ruskom forumu nađoh i celu temu posvećenu baš "mom" satu:
Старт ПЧЗ - Часовой форум Watch.Ru
Najbolje i po mene najbezbolnije rešenje bilo bi da ga ima neko od vas i da je voljan da ga proda. No, kako u životu uglavnom mora težim putem, ostaju mi ovi sa oglasa. Šta mislite, ima li nade da se neki od njih dovede u perfektno stanje? Znate li možda za još neki osim ovih što ih ja nađoh?
Svaka pomoć dobrodošla, hvala unapred.
Ako sam omašio temu, molim vas da poruku prebacite gde treba. Izvinite i hvala.
Za sve ima nade. Medjutim, to košta. Prilično. Kao što sam napomenuo, sama popravka mehanizma je retko skupa, pogotovo kod starijih i popularnih (pogotovo ruskih) mehanizama. Recimo 2.000 za standardni servis, uključuje podmazivanje i čišćenje. Zamena nekih delova ne bi trebalo da bude skupa. Treba da znaš da satovi vrlo često stanu zbog vlasnika koji ih nije nosio na servis, što je dovelo do prljanja, i kasnije potpunog blokiranja mehanizma. Neretko jednostavno čišćenje vrati sat u radno stanje. Ako se ne varam, ovi satovi imaju mesingano kućište koje je potom hromirano, što je nemoguće ispolirati. Radi se skidanje hroma pa ponovno hromiranje, sto košta otprilike 1.500 dinara. Restauracija čifera (brojčanika) je sasvim druga priča. Moguće ga je restaurirati samo slanjem u inostranstvo u specijalizovane firme, sto neki naši serviseri rade, ali što košta dosta. Ako se odlučiš da rizikujes 600 dinara, ili koliko već će koštati tvoj primerak, vodi računa da ima relativno očuvan čifer, i da ima skazaljke na broju u ispravnom stanju. Mehanizam se, u krajnjoj liniji, potpuno zameni.
Bookmarks sajtovi