Ajooj druže ne znam ti ja ove podele satova, daj objasni. A može gumena ili metalna narukvica
Ajooj druže ne znam ti ja ove podele satova, daj objasni. A može gumena ili metalna narukvica
Pozdrav svima vama.Evo nekih modela koji mi se dopadaju, pa mi slobodno recite sta mislite o njima...da dodam da preferiram kozne narukvice.
Orient NR1Q003W;
Citizen EW1568-04A FD1036-09D FE1040-05W
Zox, satovi su od proverenih proizvođača tako da se svodi samo na to da li se tebi sviđaju ili ne. Čini mi se da većina dama nije baš zainteresovana da svako toliko podešava vreme na satu pa bih stoga preporučio Citizen modele ( EcoDrive ).
Hvala na odgovoru skydrummer.
Posle petnaestak dana trazenja kvarcnog sata sa stopericom, kupio sam Seiko SNDC41P1. Skratio sam narukvicu i poceo da ga nosim.
Prvi utisci su sledeci:
- lep je i odaje utisak kvaliteta,
- nije previse tezak,
- nije previse skup,
- ima losu citljivost u mracnijim prostorijama, a nocu je neupotrebljiv.
Ova zadnja cinjenica mi se uopste ne svidja. Kada sam razmisljao o kupovini, nisam obracao paznju na to (vidljivost sata u mraku). Da li to moze nekako da se popravi?
Moze sa reluminacijom kazaljki i brojcanika, sto se verujem nimalo ne isplati na satu tog cenovnog ranga.
Pavle,za taj cenovni rang super si prosao,po meni si uzeo dobar sat,sto se iluminacije tice,ne znam koliko vremena provodis na zatamljenim i mracnim mestima,pa imas potrebu za nesto jacom iluminacijom,za taj cenovni rang,msm da nisi mogao naci sat sa nesto jacom iluminacijom,a da se uklopi u ono sto si trazio od sata.
Pavle,čestitam.
Uzeo si dobar sat.
Koliko vidim taj model ima ''šuplje '' (skeletovane) kazaljke te je nanos iluminacionog premaza nikakav ili količinski minimalan i to je uzrok lošije čitljivosti u mraku.
Inače Seiko je poznat po dobroj čitljivosti u mračnim uslovima.
Poslednja ispravka: VLADAN P (15.4.2014. u 21:34)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala Vam. Dobar je sat. Nadam se da nisam pogresio.
Ipak, da sam znao ovu cinjenicu, mozda bih napravio malo drugaciji izbor, jer iluminacija ovde uopste ne postoji.
Poslednja ispravka: Pavle Nis (15.4.2014. u 21:26) Razlog: pravopisna greska
I kod mnogo skupljih satova ume da se desi da luminacija nije baš najbolja, a ima i modela koji imaju kazaljke slične tvojima, tj. od metala. Isto tako, imaj u vidu da ne postoji idealan proizvod, bilo da govorimo o satu, tosteru, automobilu ili avionu. Mislim da si kupio veoma dobar i pouzdan sat koji će te dobro i dugo služiti, a ako ti dosadi, uvek ga možeš prodati ili zameniti za neki koji zadovoljava i ovaj kriterijum. I sam imam neke satove kojima su kazaljke metalne ili kojima je luminacija loša ili izbledela, ali to ne znači da su i ti satovi loši. Naprotiv, volim ih i zato ih i nosim. Ne znam čime se baviš, ali ne verujem da ćeš se često nalaziti u situaciji da u naseljenom mestu nema nikakvog izvora svetla pod kojim možeš videti koliko je sati. Ukoliko ti je potreban sat za neke aktivnosti u prirodi, uvek možeš naći digitalac koji svetli za malo novca.
Uživaj u Seiku i postavi neku fotku, jer ovakav model to zaslužuje.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi