Ovo sa kupovinom "ozbiljnog" sata postaje opasno zarazno. Imam raznih satica, ali sada prvi put kupujem sat, a da se pre toga ozbiljno informisem o tome sta je dobro, a sta nije, pa mi se cini kao da kupujem auto.
Citala sam razne savete i iskustva na forumu a i sire. Pogledala sam na netu jos neke Doxa satove (www.doxa.ch). Za svaki model daju i podatak o tipu mehanizma, pa me zacudilo da satovi cija je razlika u ceni poprilicna rade sa istim mehaniznom. Model koji ste mi preporucili (sutra idem da vidim kako lezi na ruci) ima Ronda 785 mehanizam, koji u sebi ima Swiss made i Swiss part. U cemu je razlika izmedju Swiss made i Swiss part? Takodje sam nasla podatak da oznaka Swiss made (ne odnosi se samo na satove) ne znaci da je sat kompletan Svajcarac, vec da je mehanizam svajcarski i da je sklapan u Svajcarskoj, dok ostatak moze biti i stranog (uglavnom azijskog) porekla. Ovo je samo primedba, nemam kompleks da sat mora da je "sa 100% geografskim poreklom".
Uz vec spomenutu Doxicu (http://www.doxa.ch/WD140AWP/WD140Awp...YNC_1511321578), u najuzi izbor je usao Citizen EcoDrive
Overview
Po vasem misljenju, za koji biste se pre odlucili (ne mislim na estetiku, nego na sat kao masinu). Hvala da odgovorima!
U Bomaru nemaju taj model (EM0331-52E), vec njegovu svetliju varijantu EM0331-52D
Overview
Mozda nekome bude korisno:
Bomar ocekuje do kraja godine novu isporuku za Citizen, a svi modeli sa Home teoretski mogu da se naruce i stigli bi negde u februaru. Citizen satovi su sa 20% popusta, kao i oni sa oznakom Swiss made. Tako mi je ispricala ljubazna prodavacica.
Ovde je jos par modela, koji su mi se dopali, pa stoje kao rezerva (za neku sledecu kupovinu)
Overview
Overview
Overview
Overview
Overview
Bookmarks sajtovi