Pozdrav svim ljubiteljima satova,
Iako vec duze vrijeme pratim forum, ovo je moj prvi post, jer kao sto je vec neko napisao: uhvatio me „satitis“ pa valja nesto i izabrati.
Vec nekoliko godina imam Festinu, sa kojom sam i dalje zadovoljan, ali vrijeme je za promjenu (dopunu).
Prilog 122414
Citajuci forum dao sam prednost japancima, pa sam pretezno (ne iskljucivo) pratio modele sledecih proizvodjaca: Seiko, Citizen i Casio.
Sto se tice zahtjeva, nisam imao nista specificno… Kvalitetan i lijep sat sa metalnom narukvicom. Pocetni budzet je bio oko 200 € i onda sam (nakon visednevne potrage na internetu) ugledao ovaj Seiko 5 na izlogu i odlucio da ga probam:
Prilog 122415
Ispunjavao je sve uslove, ali s druge strane falilo je “ono nesto”, za cim svi tragamo prilikom odabira sata (barem ja tako mislim
).
Nakon toga sam obisao jos nekoliko radnji i ugledao jedan (meni jako zanimljiv) sat:
Prilog 122416
Budzet je zbog “satitisa” u ovom slucaju skocio za 150 € (
Uhren für Männer seit 1983 | CASIO G-SHOCK Uhren ).
Molio bih vas za nekakav komentar u vezi navedenog Seika i Casia: vrijede li ovih para, moze li se naci nesto bolje za 200 – 300 € i naravno jako bih cijenio bilo kakav novi prijedlog.
Veliki pozdrav!
Bookmarks sajtovi