Haifisch23 kaže:
Djordje,
Na slikama postavljen Hamilton Jazzmaster Viewmatic (H325150) a garancija (slika broj 5) se odnosi na model sa istim nazivom iz trenutne kolekcije (H3251535). Logično objašnjenje bi bilo, da je prodavač iz Vicenze površno upisao referenčni broj sata. Ali ono što me dodatno zbunjuje je, datum garancije (28.9.2013). Na sliki broj 4 se na pozadini vidi, da sat pokreće klasična ETA 2824-2. Ali prema garanciji odnosno referenci sata, sat bi trebao, da sadrži kalibar H10, koji je nastao iz ETA C07.111.
Klasična ETA ima 38 sati rezerve rada, a H10 je powermatic mehanizam sa 80 sati rezerve snage.
Ono što je najčudnije, je činjenica, da je H10 uz druga dva powermatic kalibara H30 i H40, bio prvi put zvanično predstavljen na najvećem sajmu satova u Baselu u februaru 2014, odnosno kad su predstaviili reiizdaju modela Pan Europe. Sad mi nije jasno, kako je mogao prodavač iz Italije upisati toliko pre ovu referencu.
Možda je objašnjenje, da prodavač, koji sada prodaje sat imao i novi model, pa je pomešao garancije. U svakom slučaju, meni ne izgleda, da sat nije originalan. Ali bih ga ipak pitao, da objasni, ako bude znao.
Što se same cene tiče - mislim, da je realnija bila prva (niža) cena.
Bookmarks sajtovi