^ to je zlatarna celje , da, treba i tamo pogledati.
^ to je zlatarna celje , da, treba i tamo pogledati.
jole777 kaže:
Predlažem da pogledaš Seiko i Citizen satove
Sense watch webshop - prodaja satova - casio satovi - seiko satovi - citizen satovi - swatch satovi - www.satovi-online.com
EDIT-Zaboravih da hoćeš ''švajcarca''.Ali ako to nije presudan uslov...
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Video sam juce u Novom Mercatoru u zlatarni Celje imaju Tissot PRC 200.Imaju i sa metalnom i koznom narukvicom sa tim sto je nesto malo jeftiniji onaj sa koznom.Imaju samo beli model al taj je najlepsi po meni jer sam ga i sam kupio...
svima vam puno hvala na odgovorima
našla sam ga u zlatarni celje (ako još nekog zanima, cena sa popustom od 5 % za gotovinu iznosi 35.758,00)
jedino što ni jedna od dve radnice nije znala da mi kaže ni jednu jedinu reč o samom satu, šta više-na moje pitanje do koje dubine je sat zaista vodootporan, jedna od njih dve, drčnija, mi je odgovorila da podnosi vodu toliko da mogu da se opušteno peru ruke
kad sam joj ukazala na to da na samom satu stoji oznaka 200 m, sva se spetljala, a kad sam je pitala šta tačno znači prc 200 i šta još ima od funkcija, rekla mi je "pa vidite valjda, ima i kazaljku za sat i kazaljku za minut i sekundaru"
da nije bilo vas, nikad ga ne bih kupila
bilo mi je neverovatno da od njih dve ni jedna ne ume da kaže ništa, ali doslovce ništa, o samom satu (da ne pominjem da mi je kad sam ga tražila prvo pokazala neka druga 3 tissot-a)
elem drugari,
da li mi vi možete reći nešto više o funkcijama sata?
šta tacno znači prc 200?
i šta pokazuju ova tri kruga na njemu?Welcome to Tissot
pretpostavljam da xajphak zna odgovore na sve ovo
PRC znaci People's Republic of China sala mala!
Čestitke na kupovini.
PRC 200 je prosto oznaka modela (kao što su i PRS 516, Le Locle ... ), a što se "krugova" tiče, gornji desni broji 1/10 deo sekunde (desetinke), donji broji sekunde, a gornji levi minute (valjda nisam pogrešio, ako jesam ispraviće neko). Ta tri kruga čine štopericu.
Sat je sjajan i definitivno jedna od najupečatljivijih pojava u toj klasi.
Merkatice, cestitam, odlican sat si kupila!
Ne treba da te cudi to sto prodavacice nista ne znaju, to je, nazalost, tako... Jos manje od njih znaju, kako smo se uverili, vlasnici prodavnica, uvoznici, distributeri...
Uglavnom, sto se funkcija tice, tvoj sat pokazuje sate, minute, sekunde, ima stopericu (koja meri i prolazno vreme), datum i tahimetar skalu. Stopericu cine dva gornja kruga, od kojih desni prikazuje desetinke, a levi period od 30 minuta. Donji "krug" ne pripada stoperici, vec je to podbrojcanik sa sekundarom, a sekunde odbrojava velika sekundara koja se aktivira pritiskom na gornje dugme, inace miruje.
Sto se tahimetar skale tice, potrazi na forumu detaljnije objasnjenje i uputstvo za upotrebu, neko je pisao o tome!
Pozdrav!
jole777 kaže:
*merkatice*, pridruzujem se cestitkama!
PRC200 iz naziva sata znaci:
P = precision
R = robustness
C = classic
200 = WR200 t.j. vodonepropusan do dubine od 200m (sto znaci da se moze bezbedno kupati i roniti s njim)
Pozdrav,
Vlada
No time to lose
Čestitke i od mene.
Što se tahimetra tiče..Tachymeter
ZAJEDNO SMO SKUPA!
2 vladas:
S kod PRS znači Sport sigurno? A da li i broj 516 ima neko značenje?
Bookmarks sajtovi