Zdravo ljudi, nov sam ovde, pa ako bi ste da mi pomognete bio bih vam zahvalan
Hteo bih novi sat, i prvo sam krenuo sa nekom cifrom 300-350e (računao sam 100e više nego prethodni Swiss Military Hanowa koji sam pazario na nekom letu, a koji bih dao ćaletu), ali onda je ispalo da su neki modeli koji mi se sviđaju, negde između 400-500e. 'Mali' problem, je što ne znam tačno šta hoću Ne bih nešto ni previše sportski, ni previše elegantno, ali opet teško je uklopiti
Par modela koji su mi trenutno u opticaju:
1) Tissot T-race: TISSOT T-RACE - T048.417.27.057.00 - Tissot Swiss Watches Zvanično je van opsega, ali Zlatarna daje 7% popusta na keš, tako da upada taman knap. Ovaj mi se možda i najviše svideo od svih, ali on je možda i previše sportski. Ne znam da li je za nošenje na službeni put, ali doduše retko kad idem u odelu, više je uvek casual varijanta
2) Tissot V8: TISSOT V8 - T039.417.11.037.00 - Tissot Swiss Watches Ovaj je nekako više za svaku priliku, jer je i elegantniji, a i jeftiniji je od prvog 130e
3) Ima par Citizen modela. Trenutno je u Bomaru akcija, ko donese bilo kakav stari sat, dobije 20% popusta na Eco-Drive modele. Na njihovom sajtu nisu izloženi svi modeli, ali recimo ovako nešto mi je OK: AS4020-28E. Pročešljao sam forum, ali nisam video da su ljudi preporučlivali nešto puno Citizen satove
4) I ima par Seiko modela, kojima ne znam oznake. Tamo mi nude isto 10-15% popusta na keš. Seiko mi nekako deluju možda i najubitačnija kombinacija, nit previše nabudženo, ni previše sportski uz neke, oštre ivice, u skladu sa japanskim dizajnom Čini mi se da su neki bili iz Sportura kolekcije.
5) U Zlatarni, ima i Doxa sa par OK modela u rangu 350-450e. Da li na ovom sajtu, ili na hrvatskom, ljudi ih pljuju, da su to modeli za Kinu i istočnu evropu i da se prave ko zna gde. Ubeđuju me da su svi oni swiss made (činjenica, stoji na svakom satu taj natpis)
Na žalost, ispao sam slepac, poslednja 2 meseca sam jako dosta putovao van, ali se nisam odlučio ni za jedan, jer nekako je tamo u Holandiji (gde sam najviše gledao), više akcenat na modnim satovima (tommy hilfiger, gucci, diesel, itd) i na high class (omega, rolex i sl). Trenutno nema nagoveštaja da ću ići van u sledeća 2-3 meseca, tako da bih sat uzimao ovde
Hvala unapred
Bookmarks sajtovi