Ova cena sto si video i naveo sa oglasa ti je iz 2011 godine
Ova cena sto si video i naveo sa oglasa ti je iz 2011 godine
U pravu ste.Ali ta cena je realnija,i čisto sumnjam da je potražnja za takvim satom velika(slava cal.2414).Možda prate švajcarce,jer im cena u poslednje vreme raste iz godine u godinu.Izgleda da je slaba vajda da ću kod nas naći čisti mehanički sat,bar ne u skorije vreme.
pa sad...
off topic...
Ako u industriju ubrojimo sve nepoljoprivredne grane privrede, i uzmemo u obzir da je u proizvodnji satova ukljucena serijska proizvodnja, i masinska prerada sirovina, i poluproizvoda, mislim da mozemo govoriti i o ruskoj casovnicarskoj industriji... Na stranu ako nije slavna kao nekada, ali Vostok i dalje proizvodi i satove i mehanizme. Raketa proizvodi satove i svoje mehanizme. Poljot...preuzet od strane Mak-a, do skoro je proizvodio sve mehanizme, pa i 3133, i snadbevao sve ostale proizvodjace istim, Poljot Internacional, Aviator, Sturmanskie, Buran...itd...
Sada, naravno, mozemo da postavljamo potpitanje da li Raketa zaista proizvodi svoje mehanizme, da li se Mak-ovi mehanizmi ili kucista sklapaju, proizvode, ili neki njihovi delovi...u Kini, i da tako nikada ne zatvorimo krug, kada su Ruski satovi u pitanju.
Cinjenica je da Vostok sve radi pod svojim krovom, i da, po meni mozemo da govorimo o Ruskoj casovnicarskoj industriji...u kakvom, takvom obliku...
Ne vidim ja tu ozbiljnu priču, iskreno....svaka čast na onome što je bilo, ovi ostatci plagiraju sami sebe, a kvalitet zna da bude poprilično diskutabilan. Može se reći da postoji nekakva industrija ali Rusija ne vidi sebe kao ozbiljnog igrača i tako ih treba i posmatrati, za mene su i Kinezi ozbiljniji.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Pozdrav svima, nov sam clan i imam pitanje posto nisam toliki poznavalac satova zelim da kupim sat do 500e dosta sam pretrazivao i zapali su mi za oko sledeci modeli koje sam video u nasim prodavnicama posto nisam pristalica kupovine preko interneta :
1. Promaster Sky
2. Superior
3. Tradition Perpetual Calendar
4. Couturier Chronograph
5. Tissot Tradition Rose Gold PVD Men's Quartz Classic Chronograph Watch ( ovaj model mi se najvise svidja ali pretpostavljam da bi se tesko nasao kod nas )
Bio bi veoma zahvalan kada bi mi rekli koji je po kvalitetu najbolji i da li imaju neku manu?
Po mom misljenju najkvalitetniji sat od nabrojanih je Citizen.
Dobro dosao na forum!
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala na dobrodoslici
I meni je on prvi na listi pre svega zbog bas dobrih komentara na forumu, da li bi preporucili jos neki koji mislite da je konkurentan a moze se naci kod nas?
Musa
Meni se taj model Citizena toliko sviđa (samo u šampanj boji) da neću da ti preporučujem drugi sat.
Uzimaj!
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Ako mnogo iskusniji kazu da je Citizen najkvaliteniji nema ralozga za sumnju . Meni jedino Citizen potpuno odskace od ostalih satova koji su mnogo elegantniji od njega. Prosto mi nije ista tema za kupovinu sa ostalim satovima.
Bookmarks sajtovi