Jedino,zeleni ima odstupanje od 10s/god,tj kao i Braja Colt hrono.
Printable View
Jedino,zeleni ima odstupanje od 10s/god,tj kao i Braja Colt hrono.
Moze li misljenje za ovaj sat
Certina DS Podium Chronograph C001.417.44.087.00, 468,00 €
Nevjerovatno je lagan i jako lijepo stoji na ruci
Mehanizam je onako, nije bas toliko los, ali nije ni nista posebno. U principu najjeftinije od ete.
Ako ti se svidja i ako imas mogucnosti gledaj ovaj model.
DS-2 Chrono | Certina
Nesto malo je skuplji, ali u principu jedan od najboljih kvarcnih mehanizama koji mozes da uzmes u tom cenovnom rangu.
Slazem se DS 2 je vrhunski sat, posebno je lijep taj sa zelenim detaljima
Transporter,
Lagan je zato što je od titaniuma ali mehanizam je mnogo lošiji od Certine DS2 hrono.
U stvari,niko ne nudi ovakve hronografe za ovu cijenu kao Certina.
Citao sam da su ti G10 najjeftinji ETA mehanizmi. Zato sam i postavio pitanje.
Ja sam gledao i ds podium big size auto, ali je cifer mnogo vise natrpan i zato mi je ovaj od titaniuma ljepsi. Takodje, sat planiram da nosim svakodnevno i odusevljava me koliko je lagan. Ovi ciferi na titanijumskim modelima su jednostavni a istovremeno jako neobicni.
U radnji u kojoj sam gledao satove nemaju taj ds-2, ali mi se sa slika cini da je i njemu cifer dosta natrpan. Meni licno se to ne svidja, iako vjerujem da je mehanizam u njemu vrhunski.
Vise me zanimalo da li je ovaj ds podium titan chrono vrijedan ulozenog, jer, po meni, 500e nije malo za kvarcni sat.
Meni je ta Certina vrlo lepa i mislim da treba da uzmeš taj sat ako ti se sviđa iako bi meni lično (ovo je samo subjektivan osećaj) smetalo da toliko platim sat sa G10.211.
Možda da pogledaš i Citizen BL5250-02L, BL5250-53L ili BL5257-54L (odličan dizajn - doduše subjektivno, titanium, perpetual kalendar a poslednji ima i safir). Koštaju od 240-350$.
Zašto ne kupit polovan sat do 500€ ?
Možda nisam bašu u toku ali polovan sat za ovu cifru se kupi dobar mehanički sat .
Ima nego šta, čak i hronografa, video sam par odličnih Hamija, Tisoa i sl. Pregovaraš,proveriš kod časovničara, vidiš sat, i kupiš...Dobar polovnjak je često dobra kupovina, kvalitetni satovi sporo stare pogotovo ako se redovno održavaju i normalno nose (mislim na to da nisu fizički previše oštećeni).