Jedino,zeleni ima odstupanje od 10s/god,tj kao i Braja Colt hrono.
Jedino,zeleni ima odstupanje od 10s/god,tj kao i Braja Colt hrono.
Moze li misljenje za ovaj sat
Certina DS Podium Chronograph C001.417.44.087.00, 468,00 €
Nevjerovatno je lagan i jako lijepo stoji na ruci
Mehanizam je onako, nije bas toliko los, ali nije ni nista posebno. U principu najjeftinije od ete.
Ako ti se svidja i ako imas mogucnosti gledaj ovaj model.
DS-2 Chrono | Certina
Nesto malo je skuplji, ali u principu jedan od najboljih kvarcnih mehanizama koji mozes da uzmes u tom cenovnom rangu.
Poslednja ispravka: RUS (29.11.2014. u 16:05)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Slazem se DS 2 je vrhunski sat, posebno je lijep taj sa zelenim detaljima
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
Transporter,
Lagan je zato što je od titaniuma ali mehanizam je mnogo lošiji od Certine DS2 hrono.
U stvari,niko ne nudi ovakve hronografe za ovu cijenu kao Certina.
Citao sam da su ti G10 najjeftinji ETA mehanizmi. Zato sam i postavio pitanje.
Ja sam gledao i ds podium big size auto, ali je cifer mnogo vise natrpan i zato mi je ovaj od titaniuma ljepsi. Takodje, sat planiram da nosim svakodnevno i odusevljava me koliko je lagan. Ovi ciferi na titanijumskim modelima su jednostavni a istovremeno jako neobicni.
U radnji u kojoj sam gledao satove nemaju taj ds-2, ali mi se sa slika cini da je i njemu cifer dosta natrpan. Meni licno se to ne svidja, iako vjerujem da je mehanizam u njemu vrhunski.
Vise me zanimalo da li je ovaj ds podium titan chrono vrijedan ulozenog, jer, po meni, 500e nije malo za kvarcni sat.
Meni je ta Certina vrlo lepa i mislim da treba da uzmeš taj sat ako ti se sviđa iako bi meni lično (ovo je samo subjektivan osećaj) smetalo da toliko platim sat sa G10.211.
Možda da pogledaš i Citizen BL5250-02L, BL5250-53L ili BL5257-54L (odličan dizajn - doduše subjektivno, titanium, perpetual kalendar a poslednji ima i safir). Koštaju od 240-350$.
No time to lose
Zašto ne kupit polovan sat do 500€ ?
Možda nisam bašu u toku ali polovan sat za ovu cifru se kupi dobar mehanički sat .
Ima nego šta, čak i hronografa, video sam par odličnih Hamija, Tisoa i sl. Pregovaraš,proveriš kod časovničara, vidiš sat, i kupiš...Dobar polovnjak je često dobra kupovina, kvalitetni satovi sporo stare pogotovo ako se redovno održavaju i normalno nose (mislim na to da nisu fizički previše oštećeni).
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Bookmarks sajtovi