Mudro zboriš vlajo
Printable View
Mudro zboriš vlajo
Itekako mudro vlajo, za te pare se zbilja moze pronaci dobrih satova.
djetk0 sta si izabrao, automtic ili ovaj chronograph?
Pozdrav svim forumašima, šta mislite o kupovini Citizen pmd56-2951, želeo bi sebe da počastim ovim satom, i da li je Chino watch pouzdan sajt za kupovinu? Unapred hvala.
Prilog 102725Prilog 102726
Pouzdan je ali ne bih rekao da šalje za Srbiju(za BiH ne šalje).
Pitaj Higichi i Seiya- ako nemaju,mogu nabaviti.
Taman kad sam odlucio da porucim Steinhart OVM, ugledam Candino C4453/2.
Vidim da satovi imaju iste mehanizme. Candino sam i probao i na ruci izgleda odlicno. Cijene su skoro iste.
Da li Candino moze da parira Steinhartu?
P.S.
Candino mi je sigurnija kupovina, jer sam probao kako stoji.
Steinhart dodje sa celicnom narukvicom, koju bih svakako mijenjao za nato, tako da ta razlika meni ne znaci.
Transformer, dobrodošđao na forum!
Ja bih se,da sam na tvom mestu, odlučio za Candino. Iskreno, uprkos kvalitetnoj izradi Steinharta-ja sam neko ko više naginje tradiciji u časovničarstvu. Opravdano ili ne-to je diskutabilno. Što se tiče Steinharta-dopadaju mi se pojedine njihove originalne izvedbe(iako smatram da je cena pojedinih modela previsoka), a svi ostali modeli koji "vuku" na Rolex,Stowu i tome sl. za mene predstavljaju kvalitenu repliku(akcenat stavljam na replici)-i kao takve ne uzimam ih u razmatranje prilikom kupovine.
Kada sam bio zainteresovan za jedan Candino, guglajući bukvalno nisam uspeo da nađem ni jedno loše iskustvo sa njima. Definitivno dobra kupovina, Candino je deo Festina grupe (poseduju i Soprod i neke modne brendove) , nekada su bili klasičan swiss midle brand, pogotovo su zanimljivi njihovi square kronografi iz 70ih.
Imao sam Candino C4263/A, kvarc. Bio sam zadovoljan. Nude prilicno muzike za dati novac.
Sto rece gdin Branko - Mozda bih ja glasao za Candino jer je originalnijeg dizajna, nije omaz nekom poznatijem satu. (u ovom slucaju Rolex Submarineru)
U Stajniju je ETA 2824 Elabore - sto znaci da je malo bolje dekorisana i da je za nijansicu boljih performansi od STANDARD 2824. Sta je tacno u Candinu - ne znam. Bilo kako bilo, cak i da je u Candinu ''standard'', mislim da razlika u performansama nije bitna, a posto je poklopac metalni, dekoracije su nebitne.
Vodoneporpusnost je kod Stajnija 300m, sto ga cini pravim roniocem. Kod Candina je 100m, sto omogucava plivanje i ''skin diving''. U principu, za neku normalnu upotrebu razlike - nema.
Moj glas ide Candinu.
PS. Gde si ga video/probao?
200m ili 300m? Jedno piše na ciferu, drugo na poklopcu ;)