Hvala svima na predlozima! Necu da zurim, razgledacu jos malo i upoznati se sa svetom satova generalno, mozda i ja postanem jedan od ljubitelja kao vi mada mi za sad to jos deluje kao skup hobi
Imam 2 nova pitanja:
1. Dosta vas je predlozilo da kupim neki sat sa metalnim kajisom pa da zamenim za kozni kajis. Da li naknadna promena kajisa na neki nacin smanjuje kvalitet ili nosivost sata, u smislu da je veca verovatnoca da ce da se otkaci ako recimo cimnem naglo ruku (desavalo mi se sa starim fossilom i originalnim kajisom) pa da mi sat spadne sa ruke ili tako nesto?
Kapiram da ne bi trebalo ali ipak da pitam... posto po mojoj laickoj logici kad se nesto fabricki zameni posle to ne mora da se uklapa kao sto je zamislio proizvodjac. I gde da uradim tu zamenu kajisa, da li mozete da preporucite proverene radnje za to?
2. Da li neko moze da mi kaze koje marke satova da razmatram sa ove liste. Ovo sam kopirao sa bomar sajta pod kategorijom "brendovi" ali posto sam laik hteo bih da naucim koji brendovi satova su zapravo relevantni a koje da izbegavam. Mozete da quotujete ovu moju poruku pa samo izbacite brendove koje da ne uzimam za ozbiljno:
- LONGINES
- TAG HEUER
- GUCCI
- FREDERIQUE CONSTANT
- HAMILTON
- CERTINA
- TISSOT
- TRUSSARDI
- CALVIN KLEIN
- CALVIN KLEIN NAKIT
- MOVADO
- ZEPPELIN