Prvo bih svima da se zahvalim na preporukama i ovako velikom odzivu! Podaci koje sam zaboravio da navedem o sebi su to da mi je zglob 17cm, i da sam 175cm/70kg, sto znaci malko sitnije gradje.
Veoma mi je interesantan i pogled ljudi po pitanju toga sta ide uz odelo i sta ne, ali nije ni svako odelo isto i ne nosi ga svako na isti nacin. Po meni i te kako uz odelo moze dobro da ide hrono sat koji dodatno govori o osobi koja ga nosi... Stavise, u poslednje vreme sve cesce i vidjam ovakvu kombinaciju (google ). Ipak, slazem se da je pronalazenje univerzalnog sata isto kao i kupovina automobila (da malo trosi, dobro ide, ne kvari se, kosta malo, bude veliki za put i mali za grad, a to sve nikako ne moze). Zato sam svestan da je neophodno napraviti odredjene kompromise.
A sada da redom prokomentarisem satove koje ste mi preporucili. Sada i sam upadam u situaciju koju ne volim kod drugih, trazim preporuku a na kraju se prilicno zalepim za svoju pocetnu ideju. Ali sta je tu je
Certina DS Podium Big Size mi se dopada, ali ispada van budzeta koji sam isplanirao koliko sam mogao videti cene po netu. Da mi se dopada bas bas, mozda bih i izdvojio vise novca ali kako to nije slucaj, za sada nije opravdano.
Certina DS Podium deluje prilicno fino i moracu da odem da pogledam ovaj sat uzivo i vidim kako mi stoji na ruci. I cene cu morati detaljno da proucim.
Tissot Moonphase koji ste navili mi se dopada, ali mislim da nije ono sto trazim (nije trenutno za mene). Meni, makar na slikama, deluje kao za nijansu elegantniji, tanji sat a ja bih ipak vise voleo neku malko vise sportsku varijantu.
Citizen Promaster Eco-Drive mi deluje vrhunski, ali se sada plasim da li bi uopste bilo koji od Citizen satova stajao s obzirom da ipak manju saku/obim - koliko sam shvatio i Nighthawk i Promaster su prilicno veliki satovi. Pritom, Promaster je takodje van predvidjenog budzeta.
Seiko Perpetual mi je prelep sat, ali ne vidim sebe kako ga nosim. Nije za mene u ovom trenutku.
Svakako smatram da cu sve satove koji mi se dopadaju morati prvo uzivo da vidim i stavim na ruku pa tek onda donesem odluku.
Sto se kupovine tice, posto za 10ak dana idem u Nemacku, da li postoji mogucnost da tamo naletim na neku povoljnu varijantu? I kakva je situacija po free shopovima?
Od online kupovine ne bezim (kupovao sam puno stvari online), samo sto to zna da bude macka u dzaku (nekada covek moze mnogo da se zezne), pa sada ne bih rizikovao.
Izvinjavam se svima i sto sam ostavio link u pogresnom formatu, ne zamerite.
Pozdrav i hvala svima! Sve preporuke i komentari i dalje dobrodosli
Bookmarks sajtovi