Ima li netko info o tome koliko stvarno em polje tj. (Tesla) mogu podnijeti milgaus ili AK.
Ima li netko info o tome koliko stvarno em polje tj. (Tesla) mogu podnijeti milgaus ili AK.
Već i sam naziv Milgausa predstavlja informaciju, da je certificiran na magnetsku odportnost od 1000 Gaussa.
Pošto Air King nosi isti mehanizam, isto kućište i jednak unutrašnji štiti mehanizma, 1000 Gaussa znači i za Air King.
To su zvanične speifikacije.
Sećam se nekog testiranja, koje je pravio Hodinkee na kojem je Milgauss podneo i 4000 Gaussa. Ali, pošto to nije zvaničan podatak proizvođača, na to nisam obraćao posebnu pažnju.
Znači "samo" 0.1 T.
Poslednja ispravka: eee (14.3.2021. u 14:26)
Jeste li učili u školi koliko je u stvari 1T?!
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
10kG
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Da, "samo" 17 puta više od ISO standarda 764, koji antimagnetska svojstva sata definira sa donjom granciom od 60 Gausa.
Ali ima i jačih. Omega Aqua Terra i Seamaster idu čak do 15.000 Gausa.
Ma meni je samo do toga da sat može podnijeti stroj za Magnetsku rezonancu od 1,5-2 T. Pa se toplo nadam da bi ovaj mogao.
A inače , koliko će to biti često, otom -potom...
Druze,
Kako su mene ucili , tih 1.5-2T je jacina polja magnetne indukcije unutar uredjaja, tj. u dijagnostickom delu.
Sem ako se ne planiras svakodnevno snimati na MR, mislim da ce ti i ovi sa " slabijom" zastitom sasvim korektno raditi posao ako se nalazis u blizini MR.
Ma povremeno radim tamo. Na daljini id 0.5 do 1 m od stroja u periodima od 1do 15 min. (Bitno je d a nisam u bubnju . Stroj vuče sat al je čvrsto na ruci.Kemijska olovka odleti. Zubi ( plombe) lagano trnu. Načelno sada skidam sat s ruke. A vilio bih da ne .
Bookmarks sajtovi