Pozdrav,
zovem se Aleksandar, zivim u jugo-istocnoj srbiji i nov sam u svetu rucnih satova.
Posedujem casio mtp-1314, koji sam dobio od devojke na poklon i kod mene je preko 2 godine. O tom satu mogu napisati review ako ga vec nema na sajtu. Nedavno sam saznao da moj casio sa 5atm nije bas pogodan za kupanje, mada sam ga stalno nosio na bazen. Tad se javila potreba da kupim jedan sat koji ce mi sluziti za kupanje, voznju bicikle, fizicki rad, itd.
Generalno preferiram digitalne satove, pre svega zbog ugradjene lampice pa su upotrebljivi i nocu, ali su mi lepsi analogni, otvoren sam za obe opcije. Medju prvim favoritima su mi bili casio ae2000w, ae2100, ae1000, mrv-200hc, i mozda jos neki. Jeftiniji modeli mi se nisu bas svidjali, a nije mi hitno potreban takav sat pa ne bih da kupim nesto sto mi se ne svidja i sto me podseca na decju igracku, skuplji ae2x00w su mi dosta odgovarali po karakteristikama (20atm, led lampa, alarm, itd), ali takodje je izgled ono sto me dobija, nekako mi je sve to prenatrpano sa za mene nepotrebnim stvarima, kao sto je na primer pokazivanje vremena u razlicitim zonama, itd.
Onda sam nasao caletov pokvareni seiko 5 dx, star oko 40 godina i kada sam saznao kako funkcionise mehanizam to me bas privuklo i svideli su mi se novi seiko 5 modeli, malo prelaze budzet, ali prezalio bih neki evro ako mi se nesto bas posvidja. Problem je sto oni nisu bas pogodni za kupanje, plivanje, a ne bih da odmah pokvarim sat za koji sam jedva skupio novac.
Citanjem ovog foruma naleteo sam na ruske amfibije i izgleda su one bas to sto sam trazio, prelep izgled (pogotovo sa plavom pozadinom), 20atm, automatski mehanizam, cena.
ono za sta mi je potrebna pomoc je vas strucni predlog za neki sat koji ja nisam video, a poseduje ono sto mi treba. Isto tako bi mi znacilo da mi kazete kakav je kvalitet amfibije u odnosu na casio i seiko iz tog cenovnog ranga? Nije mi bitno da li cu kupiti ovde ili ebay, amazon, razumem da su tamo jeftiniji, ali da se gubi garancija i da se ceka mesec dana na robu.
Izvinjavam se zbog predugackog teksta, ali volim da sam jasan i precizan Nadam se da imate razumevanja za ovoliki budzet, svi zivimo u Srbiji, a ja u njenom juznom delu, uz to studiram i sam se izdrzavam.
za kraj vam dajem slike satova koje sam pomenuo da su mi trenutno u posedu.
IMG_20170601_170116.jpgIMG_20170601_170257.jpg
Bookmarks sajtovi