sto je mana....ukusi su razliciti,to profo sto si se preoretisao na te ladys dimenzije nijo ti nije kriv....)))))
salim se..
ona OMEGA je prelepa
sto je mana....ukusi su razliciti,to profo sto si se preoretisao na te ladys dimenzije nijo ti nije kriv....)))))
salim se..
ona OMEGA je prelepa
next year at this time I'll be a millionaire
Hvala ti Milane.....
Nadam se da ne pričaš kao što pišeš...
Ma šalim se
Seiko Green Willard SPB153J1
Seiko 62 MAS Re-Issue SPB149J1 Limited edition
Seiko Panda Chronograph SRQ029J1 Limited edition
Seiko 62 MAS Re-Creations SLA037J1 Limited edition
Seiko KS Hi Beat 5626-7040 Chronometer Automatic
znas da se salim ))))
next year at this time I'll be a millionaire
I meni bi najvise "prijalo" da je moguce da sat bude odmah sa metalnim kaisem,reci cu prijatelju da pita.A sto se dimenzije tice i ja sam razmisljao kako bi to izgledalo,jer nisam siguran da je medju modelima koje sam gledao uzivo bilo sata te velicine ?!
Medjutim,nekako se vise "plasim" da sat ne bude mali,posto sam vidjao satova "razne fele",malih dimenzija i to mi se vise ne dopada nego da bude malo veci.
Zato sam uslovno receno preskocio ovaj model,koji je "samo" 42mm :
L2.666.4.51.6
" Znanje je ljudsko neznatno i pametan covek ne zivi od onoga sto zna "
Zavisi koliki ti je obim i oblik zgloba, ali 42mm je velicina koja savrseno stoji ovom satu, koji si nekako previse lako odbacio . Cak je na zglobovima manjim 18 ili 19cm mozda i prevelik (za jedan svecaniji sat). Ja ti savetujem da ga ponovo razmotris!
No time to lose
Polako ulazim u totalnu konfuziju. Posle "vladas"-ovog posta merio sam obim zgloba,negde je 18-18.5 cm.Izgleda da ne bi bilo lose da nadjem negde da probam obe velicine ( bilo kog proizvodjaca ) !?
Videcu da li je to u Vranju moguce.
Probaj da, kad gledas velicinu sata, probas slican sat, koji ima manju koronu (spoljni prsten) - jer to utice na opste poimanje velicine sata. Ovi Longines-i kao i vecina dress satova imaju usku koronu pa cifer dolazi do izrazaja i sat izgleda nesto vece.
U svakom slucaju - ideja da probas isti ili sto slicniji sat je na mestu!
No time to lose
Kao sto sam predpostavljao,tesko ce biti u Vranju videti nesto sto ce biti slicno satovima o kojima govorimo.Bio sam po gradu,niko od prodavaca satova nezna koje su velicine satova koje prodaju.( Festine,Sectori i sl. )
Ja bih,"zdravorazumski" rekao da ovde nema sata cija je velicina 47mm. Ako mogu probacu da odem negde "na stranu" ,videcemo.
Evo,nekako sam nasao neku radnju koja prodaje Fossil satove i video neka dva "malo veca" modela :
Ova velicina mi otprilike odgovara:
Watch Information Brand Name: Fossil Model number: FS4310 Part Number: FS4310 Model Year: 2011 Item Shape: round Dial window material type: Mineral Display Type: analog Clasp: Buckle Case material: stainless-steel Case diameter: 45 millimeters Case Thickness: 12.40 millimeters Band material: patent leather Band length: mens-standard Band width: 24 millimeters Band Color: black Dial color: black Bezel material: stainless-steel Bezel Function: tachymeter Calendar: Date Special Features: screw-down-crown, shock-resistant, water-resistant
Ovo je definitivno,za moj ukus preveliko
Fossil FS 4244
Case Size: 52 mm
Case Thickness: 12 mm
Band Width: 24 mm
Water Resistant: Up to 5 ATM
Warranty: 11-year limited
Origin: Imported
Ali je ipak pitanje,kako bi mi se cinili satovi koji me zanimaju uzivo ? Ipak nije to samo pitanje velicine. Bice to kupovina "na slepo",trebace srece da ne bude razocarenja.
Bookmarks sajtovi