Ova dva tissot-a imaju moje kolege i na oko mi se vise svidjaju nego seiko. U odnosu na ova dva tissot-a, seiko mi je malo prenatrpan.
Obojica su zadovoljni satovima i stvarno lepo izgledaju uzivo.
Inace, glasam za Citizen iznad
Ova dva tissot-a imaju moje kolege i na oko mi se vise svidjaju nego seiko. U odnosu na ova dva tissot-a, seiko mi je malo prenatrpan.
Obojica su zadovoljni satovima i stvarno lepo izgledaju uzivo.
Inace, glasam za Citizen iznad
Pozdrav svima na forumu evo i ja sam se prikljucio.Dugo pratim ovaj sajt i sjajni ste jer 95% onoga sto znam o satovima ovde sam naucio!
Evo resim da skupim malko ozbiljnije pare za sat nekih 300-400 evra i gledajuci ovaj forum i jos ponegde i ceneci vasa misljenja odlucih se za Tisssot PRC 200.Uzeo sam ga u Identicu.Neverovatno koliko je sat lep,iako imaju u radnji satove od po 4-5.000 evra meni je ovaj sat i lepsi od njih.Uzeo sam ga u beloj boji,imali su i plavi al on je lepsi na slici nego uzivo pa sam izabrao beli.Crni koji mi je mozda po slikama i najlepsi nisu imali.
Samo jedno malo pitanjce u vezi sata ne samo ovog neko sam primeti na jos par modela.Ona centralno chrono kazaljka u mirovanju nije 100% savrseno centrirana u odnosu na podeok na 12 sati.Kao da ima ostupanje recimo ne vise od trecine milimetra u smeru kazaljke na satu.Naletao sam negde cini mi se na ovom forumu da je to potpuno normalno kao i na nekim stranim,al cisto da proverim.I da li se to moze nastelovati,mada mi iskreno i ne smeta jer bas moras da zagledas da bi jedva primetio? Hvala unapred
Poslednja ispravka: xajphak (17.5.2011. u 21:03)
Zdravo xajphak i dobro dosao (ovako zvanicno ). Cestitam ti na nabavci sata!
Ovo o cemu pricas je sasvim normalno za automatik satove (sa Valjoux 7750 mehanizmom, a verovatno i sa novijim C01.211) te klase, mada se moze srediti. Nisi naveo - da li je tvoj sat automatik ili kvarcni? Nisam siguran da bi ovo trebalo tolerisati u slucaju kvarcnog mehanizma? Pozivam druge kolege sa sajta da pomognu, takodje.
Postavi obavezno slike sata, ne samo da bismo ti pomogli, vec i da se pohvalis pridoslicom !
No time to lose
Hvala na dobrodoslici,kvarcni je model za automatic nazalost nije bilo dovoljno novca.Citao sam na par mesta da je to normalno cak sam jos pogledao neke modele Tissota u radnji i cini mi se da i oni imaju to odstupanje.Cisto zelim da znam ako nesto nije u redu da reklamiram,pa molim za pomoc vas iskusne sa foruma koji znate o ovome nemerljivo vise...
Evo i slike nemam bas neku kameru pored sebe ova je sa mobilnog,ali dovoljno da vidite o cemu govorim.Kasnije cu neke lepse da postavim tamo u rubriku gde se stavljaju slike pa da se i ja malo pohvalim
DSC00718.jpg
Ovo sam i ja primetio kod nekih kvarcnih mehanizama. Iako, interesantno je da npr. u nekim slucajevima odstupanje nije na celom dijapazonu kruga, vec samo u nekom delu. Konkretno, kod Candina sam primetio odstupanje u periodu tzv. podeoka 2/tj.14 pa do 7/tj.19h, dok se na ostalom delu kazaljka gotovo savrseno poklapa sa oznakama na ciferu.
Bookmarks sajtovi