Pozdrav svima,
Gledajući prije par dana "raspravu" oko modnih satova, kao i par tekstova svima nam voljenog Haifisch-a zapitao sam se koji još modeli/brendovi postoje a da ih je vrijeme bacilo svima u zaborav.
Naime, svi znamo za poznate i provjerene brendove, svi ih volimo i svi ih kupujemo na kraju krajeva. Kada se govori o satovima do oko 200 eura prijedlozi su uglavnom Seiko, Citizen,Orinet neki Casio i nesto slično, kada su u pitanju "budžet" varijante onda je Casio kralj, a kada se dođe na kupovine do 500 eura onda se ubacuju Certina, Tissot i ostala kompanija, za veće kupovine Breitling, Oris, slijede ispred njih Tudor, Rolex, i da ne nastavljam dalje. Ali to je ono sto mi svi znamo.
Posotoji mnogo brendova i modela za koje nikad i nismo čuli, nikad nisu spomenuti i stavljeni pod reflektore a nude odličan omjer uloženo-dobijeno. Kompanije sa bogatim istorijama, decenijama iskustva u proizvodnji a opet zaboravljeni.
Moj cilj pokretanja ove teme je da se prošire horizonti za kupovine, da kolege na forumu podijele svoja iskustva i znanja stečena o nekim novim brendovima, o nekim modelima (ili linijama) već postojećih brendova. Uprosto da i zaboravljeni junaci dobiju napokon svoje mjesto pod zvijezdama i da ih razmatramo za buduće kupovine...
Bookmarks sajtovi