Ja sam upravo naručio sat preko steinhart.de, ali su mi odbili VAT , iako sam kao adresu dostave naveo Nemačku (kod drugara). Izgleda da je bitno iz koje se zemlje vrši plaćanje, a ne gde isporučuju sat.
Ja sam upravo naručio sat preko steinhart.de, ali su mi odbili VAT , iako sam kao adresu dostave naveo Nemačku (kod drugara). Izgleda da je bitno iz koje se zemlje vrši plaćanje, a ne gde isporučuju sat.
I meni su tako uradili, ali su posle par dana ukapirali i trazili mi da doplatim iznos za VAT.
Zlikovci
Pozdrav svima, zanima me dal neko mozda zna gde ima ovaj model da se poruci? Preko naravno.
SEIKO SPC009P1 Sportura - Satovi - Vitanov Beograd
Najnoviji info - Poslali su mi sat na adresu u Nemackoj, ali mi ipak nisu trazili da platim i pdv .
Zanima me kolika je carina i porez ako se narucuje iz Engleske? Razmisljam sa ovog sajta da narucim http://www.watchshop.com, ako neko ima neke podatke o ovom mom problemu slobodno neka pise
^
Sa ovog sajta ne salju u Srbiju.
Nisam obratio paznju, ali i dalje me zanima kolika je carina ako stize iz Engleske, negde sam cuo da je veca nego ako dolazi iz ostalih drzava EU?
Ja nisam siguran sada koliko je tacno carina, jer nastavlja se dalja liberalizacija i smanjene carina na robu iz EU, pa su za pojedine industrijske proizvode carinske stope od početka ove godine smanjene i na 2.5% (za automobile), dok je carina za automobile van EU 12.5%. Carina za belu tehniku iz EU iznosi od 2 od 6%, dok je za van EU podrucje 10-15% (televizori recimo 3/16, frizideri 2/10, a ves masine 6/15). Ja sada nisam siguran u koju kategoriju spadaju satovi, ali mislim da je sa 10% carina smanjena na 5%, za robu iz EU. Ono sto nisam siguran je da li recimo Seiko, koji nije proizveden u EU, vec samo uvezen, ima pravo na povlascenu carinu. Mislim da ima. U najgorem slucaju, carinu ce ti obracunati 10%.
Prema odredbama Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU, ove godine će prosečna carina na uvoz robe iz EU iznositi 1,8 odsto, dok će prosečna carina na uvoz iz ostalih zemalja sa kojima nisu zaključeni povlašćeni sporazumi iznositi 6,2 odsto, objavila je Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije.
Hvala 23jew, to me i buni znam da su smanjili carine npr za automobile, pa me zanimalo da li je to uradjeno i za satove, u svakom slucaju carina ne bi trebalo da je vise od 10 posto u najgorem slucaju. Puno hvala na iscrpnom odgovoru
Poslednja ispravka: Serb (25.3.2012. u 15:29)
Bookmarks sajtovi