Da li zna neko da li na creationwatches primaju visa internet karticu - Erste banke?
Da li zna neko da li na creationwatches primaju visa internet karticu - Erste banke?
U cetvrtak sam narucio sat sa Buy Watch Online, Seiko watches Casio Citizen Watch Mens Chronograph Automatic Diver Kinetic Eco Perpetual Calendar Aqualand Premier Arctura Sportura Protrek g shock Promaster Womens Watches, pisalo je da je sat in stock, skinut novac, ali jos uvek, ni posle 4 dana koliko vidim, sat nije poslat. Na tracking order pise registred shipping (i to mi je malo nejsano sta tacno znaci). Juce sam im poslao mail, ali jos uvek nisu odgovorili. Da li je neko imao slicna iskustva sa njima? Koliko im treba da posalju sat otprilike?
Vikend. Drugi put kupuj utorkom.
Upravo mi je stigao mail od Raula, koji kaže da će sad uskoro biti poslat.
Pozdrav,
Interesuje me sledec. Posto paket sa satovima zelim da mi poslju regularnom postom (ne FedEX) i tada stize za otprilike 2 nedelje ili najkasnije mesec dana. Zanima me kako se i da li se carini ta posljka? Koliko moze da me kosta sve to ukoliko ukupna vrednost satova iznosi 450$? I ima li neko ima bolji nacin ili neki savet za sve ovo?
Pozdrav,
mogu ti reci da su ljudi imali raznih iskustava, stvarno ne mozes znati da li ce ti sat ocariniti ili ne, tu si prepusten na milost i nemilost i mislim da oni to rade po nekih svojim nahodjenjima. Roba se carini tako sto se na ukupnu vrijednost doda carinska stopa (10 % najcesce) i stopa PDV-a (17% jos uvijek kod nas u BiH mada govore da ce ici na 23% ). U svakom slucaju da si isao preko FedEX-a imao bi jos dodatnih troskova koji, prema iskustvu drugih ljudi, znaju da budu jako veliki. Nadam se da sam ti barem malo pomogao..
Zanimaju me samo takve pobjede koje nisu nečiji porazi...
Na carinjenje ne mozes da utices. Kad paket stigne u postu, ako procene da podleze carinjenju, oni ga automatski proslede na carinu. Jedino ako u posti imas nekog ko bi urgirao da se ne salje na carinu
Hvala na pomoci dobri ljudi... A ako je kod nas sve tako sumnjivo i promenljivo, mozda je bolje da paket posaljem kod rodjaka u Svedsku, tamo mozda bolje prodjem? Ako je iko imao slicna iskustva dobro bi dosla pomoc. Recimo moj ortak je narucio neke stvari preko amazona i nisu mu carinili knjige itd... Ali su neke robne stvari ocarinili da mu je bilo zao sto je narucio!!! To je meni cimanje. Mozda je i najbolje da se informisem na samoj carini? Ako i oni uopste znaju kako to ide
Velika je verovatnoca da ce te ocariniti, mene recimo nisu, ali posiljalac je bio privatno lice, pa mozda i to ima veze.
Sto se tice Svedske i tamo imaju carinu, a moja ti je preporuka da ne saljes sat tamo, vec da tamo odes ako imas mogucnost.
Tacno kao sto su ti rekli - velika je verovatnoca da ces platiti carinu i PDV i to ukupno oko 30% vrednosti posiljke. Za utehu - isto ce biti naplaceno, pa mozda i vise (zbog veceg PDV-a) i bilo gde u Evropi. Racunaj na ekstra trosak svakako, a ako budes imao puno srece, ostane novca za jos neki sat .
No time to lose
Bookmarks sajtovi