"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Nisam nesto posebno obratio paznju na model, više sam hteo da ti predložim tog prodavca. Moguce je da će jeftinije da ti izadje. Ova cena je sa VAT-om, dakle kada se registrujes, ili u procesu naručivanja, nisam sada bas sasvim siguran, dobices umanjenje za vrednost VAT-a (nemacki porez), pa na tu cenu dodaj 10e slanje+ carina (koja je iz zemalja EU manja nego iz ostatka sveta, ukoliko se taj sporazum odnosi i na satove) + pdv
I mene bas zanima da li su ukinuli carinu na satove...
next year at this time I'll be a millionaire
Taj Orient je prelep.Video sam ga doduse samo jednom uzivo,ali je lep.Izgleda mnogo skuplje nego sto jeste.
23jewels ti je vec predlozio orientuhren.de.
Sjajan Nemacki sajt sa velikim ugledom.Stici ce ti jako brzo.
A sto se tice postarine to je lutrija,ali mi smo ''drzava'' koja te stvari obavezno naplacuje a ne brine za mnogo vece stvari.
Ali ne vidim nikakvu frku ako das 2-3 crvene za postarinu.Ne bi trebalo da je vise.
Postavi slike tog Orienta ako ga budes narucivao.
Pozdrav.
Slobodan.
"Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot
Danas odlučujem šta da radim. Bitno je da imam para na kartici
Što se carine i poštarine tiče, već dugo godina sam član benchmark foruma i tamo sam se naslušao raznih stvari. Čovak kupi I7 procesor od 600 $ i ne plati carinu, a kupi ram DDR 3, šareno pakovanje od 80$ i plati carinu blizu 5000 din. A kao što reče ovaj sat izgleda malo skuplje.
I naravno da ću da ga slikam. Ipak ste mi mnogo pomogli sa savetima i iskustvom.
Ako može neko da mi kaže. Pročitah da ovaj sat nema bateriju. Kako se puni ? Malo laičko pitanje
Pozdrav
Uobicajenim pokretima ruke glavna opruga navija mehanizam sata.
Ma automatik je. Nema on bateriju.Radi pomocu opruge koja funkcionise zahvaljujuci pokretima tvoje ruke.
Svaki,ali bas svaki Orient vredi vise nego sto kosta i mehanizmi su im i vise nego pouzdani.Zapamti to.
Ma navici ces se vec,nije to problem.
Kao sto rece,najbitnije da imas para na kartici.
Slobodno uzmi preko orientuhren.de.
"Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot
Meni je pre par dana stigo Orient sat naručen sa creationwatches. Plaćen je 107usd, i nisu mi naplatili pdv ni carinu.
Medutim, na kutiji je pisalo da je reč o poklonu i da je vrednost 42usd, iako to nisam tražio.
Pretpostavljam da bi sve bilo naplaćeno da su stavili stvarnu vrednost sata.
Zato je bolje da se spremiš da platiš i carinu i pdv, pa ako prodješ bez toga utoliko bolje.
Inače, pozdrav za bench. Mada moram da priznam da sam poslednjih meseci sve manje na bench-u a sve više ovde.
Poslednja ispravka: ckvrlj (24.2.2013. u 11:45)
Još jedno malo pitanje vezano za www.orientuhren.de orient automatic watch diver automatikuhren taucheruhren deep
ovaj sat
Automatik Tachymeter Power Reserve CFM00001B0 - Gangreserve - www.orientuhren.de
košta 184,00 EUR [incl. 19% Tax excl. shipping]
Šta znači to[incl. 19% Tax excl. shipping] ? Da li je to njihov PDV ? Jer ako se on ne plaća sat bi me koštao 150 € + poštarina i naša carina. da li sam upravu. Da li neko zna kolika je poštarina za našu zemlju preko ovoj sajta ?
Bookmarks sajtovi