Da u sustini nema razlike ali i ja nesto vise volim tu verziju sa oznakom J i posebno mi se svidjaju Seikove serije samo za Japansko trziste. Sto se tice jos nekih sajtova imas ovdje Online prodavnice satova - Linkovi.
Da u sustini nema razlike ali i ja nesto vise volim tu verziju sa oznakom J i posebno mi se svidjaju Seikove serije samo za Japansko trziste. Sto se tice jos nekih sajtova imas ovdje Online prodavnice satova - Linkovi.
Seikove serije za japansko trziste su fenomenalne!!! Ja bih sebe pocastio Seikom SNZH-teget varijantom. Probao sam je u Beogradu i savrseno mi odgovara kada je odnos velicine zgloba i sata u pitanju. Nikako mi ne stoje satovi velikih dimenzija... A i za leto mi je taj sat savrsen,mada mi je i Orient Mako XL super ali ticem utisak da je veliki za moju ruku.
Pa dobro Mako XL je dosta veliki ali ima ovaj model Orient Automatic "Deep" CEM65002D-SLSapphire + Box - Divers - www.orientuhren.de. Nesto kao modifikovani obicni Mako. Ima safirno staklo, superLuminova luminescentni premaz(iluminacija inace na Mako-u je nesto losija) i odlicnu metalnu narukvicu. Precnik je 42mm i cijena bez Njemackog poreza 170e
Pre bih isao na sigurno i kupio ono sto sam video tj.probao. Na 21jewels SNZH53J je 176 $. Pise da je isporuka besplatna i jedino ne znam koliko dugo se ceka na posiljku... Lep je ovaj Orient,ali mi se staklo na pomenutom Seiko jako dopada
Ok naravno da treba da kupis ono sta ti se najvise dopada, ti ces ga nositi a ne bilo ko od nas. Dosta je slicna toj 5-ici i ova moja SARZ005 samo je moja malo skuplja
Informacija od pouzdanog izvora:
Do kraja 2012te je bila praksa da se svaka 10-ta posiljka koja stigne u GPC otvara (zato smo valjda velika vecina i imali srece sa carinom). Pocetkom 2013-te su poceli da otvaraju svaku 7-mu, da bi od uvodjenja Paypal-a poceli da otvaraju svaku posiljku!
To je jos jedan od razloga zasto posiljke kasne! (ja sam i pretpostavljao da ce se ovako nesto desiti).
Ja jos uvek cekam da mi stigne sat koji je stigao u Srbiju jos 03.05.
Da, i moja kutija za satove je stajala na carini 2 nedelje.
A sudeći po iskustvima ljudi sa drugih foruma, počeli su da naplaćuju PDV na svaku pošiljku, bez obzira na vrednost, a ona granica od 50/70 eur važi samo za obračun carine.
Tako da po svemu sudeći kupovina sa stranih sajtova više neće biti povoljna kao ranije.
Pozdrav svima na forumu. Imam par pitanja pa ako je neko raspoložen da mi odgovori.
Pre par dana sam preko ebay-a pazario Citizen BM8475-26E iz Singapura. Cena sa popustom je iznosila 106$. Zanimaju me vaša iskustva sa carinjenjem satova odnosno na koju cenu će carina da mi zvekne PDV i carinu. Verujem da će prodavac da stavi vrednost pošiljke reda veličine 20-30$, dok cena na onoj etiketi sa bar kodom i modelom sata koja visi na kaišu iznosi oko 180$ a opet neka realna cena na ebay i amazon je oko 120-130$.
Hvala unapred
Dobro dosao na forum.
Sa carinom se nikad ne zna, ali ako ti naplate po propisu, racunica ce da izgleda ovako.
106$ sat * 10% porez *20% PDV = 140$
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Ako otvori paket onda vjerovatno na onu cijenu 180$ ne vjerujem da carinik zna da na E-bay kosta 130$. Ja jos nisam platio ni carinu ni porez nikada ali ja zivim u CG tako da je drugacije.
Mozda ce neko od iskusnijih imati neki tacniji podatak
U svakom slucaju dobrodosao na forum
EDIT: Pretece me RUS. Mozda i tako bude, vjerovatno ima neki racun unutra na kome pise koliko si ti platio
Bookmarks sajtovi