^Samo pretpostavka.
^Samo pretpostavka.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Pogodio si :-)
^ + prodavac treba da popuni neki tamo obrazac
Pomoć oko kupovine.
rakuten.com da li oni prodaju nove ili polovne satove? Video sam cenu ovog sata SBDC001 Udedokeihonpo | Rakuten Global Market: Seiko watch watch ProspEx SBDC001 SEIKO mechanical automatic winding with a hand winding analog automatic winding mens 20 ATM divers waterproof watch ~300€, što mi je nešto dosta jeftinije u odnosu na druge prodavce. A sad kako kupiti sat od njih kad ne šalju za Srbiju? Još sam na njihom sajtu pročitao da je u cenu uračunat Japanski porez koji se vraća. Ajd sad Vas da čujem.
Poslednja ispravka: MarkoS (6.11.2014. u 21:03)
Moras da se registrujes na nekom od sajtova koji prosledjuju pakete iz Japana. Npr. https://www.fromjapan.co.jp Naravno, oni ce da se ugrade tako da ce konacna cena biti visa, sa postarinom verovatno tu negde kao kod Seiye i Higuchija. Meni se to cini kao previse cimanja osim mozda za neke satove koji se odavno ne proizvode pa ne mogu da se nadju vise nigde.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Rakuten dodje kao trznica, gde japanski trgovci nude svoju robu i trguju preko njega. Prema tome tu se nadje i polovnih satova. Sat koji si ti gledao je nov! Po slicnoj ceni ga ima kod vise prodavaca. Mislim da se radi o tome da je u zadnje vreme vrednost jena dosta pala u odnosu na dolar, pa su prodavci koji obracunavaju u jenima ispali prilicno jeftiniji od ovih koji drze cene u dolarima.
Ja sam jedanput kupovao preko njih i to od watch-shop-a i nije bilo govora o bilo kakvom povracaju poreza. Pored toga, PDV u Japanu je izuzetno nizak, valjda 8 posto? Postarina do Evrope za sat izadje oko dodatnih 2600-2700 jena. Roba se salje EMS-om, stize za 3-5 dana. Zaracunavanje carine i PDV-a je skoro garantovano!
Predlazem ti, ukoliko si u mogucnosti, da nadjes nekoga iz Nemacke ili Austrije naprimer (PDV 19 odnosno 20%) ko ce za tvoj racun uzeti sat.
M.Mario: ma nemoj da sanjas! Nema bre problema sa kosookima, nisu to nasi
Jos da dodam da sam odbio po nulu od postarine. Da ne ispadne dostava skuplja nego sat
Poslednja ispravka: veberz (6.11.2014. u 21:38)
Off:
Kaze: Administrator je odredio da možete editovati poruke samo 10 minuta od postavljanja prethodne poruke. To vreme je isteklo, tako da morate kontaktirati administratora za izmene na poruci.
Pa ajde Administratore, daj makar 15 minuta ako moze! Mislim nema smisla, sada moram pisati novu poruku ...
On:
Jos sam se setio da je tu neko onomad tvrdio dasvedski carinici totalno ne zarezuju nista, tamo i oklopni transporteri ulazesa 0 carine + 0 PDV-a. A i drugovi Crnogorci su tu pustili buvu da njihovecarinike toliko mrzi da se petljaju sa paketima da satovi te vrednosti glatprolaze! Treba Marko da se potrudis pa da nadjes optimalno resenje!
Poslednja ispravka: tiha (6.11.2014. u 21:58)
Bookmarks sajtovi