Dakle niko nema iskustva sa satovima sa Amazona? Mozda neki drugi sajt u EU koji je proveren?
Dakle niko nema iskustva sa satovima sa Amazona? Mozda neki drugi sajt u EU koji je proveren?
Poslednja ispravka: Lost&Found (4.4.2015. u 13:14) Razlog: greska
Ja sam sa Amazona poručivao supruzi Seiko, a ona meni Invictu. Ne znam koliko ti je to relevantno, ali sve je ispalo ok. Isporuka je doduše išla za Beč, jer smo tamo tada živeli, ali sve je bilo ok,roba stigla uredno zapakovana, sve sa propisnom dokumentacijom i neoštećeno.
Pozdrav svima,
Dugo vec iz prikrajka pratim desavanja na forumu, pa dodje red i da se aktivno ukljucim.
Kako sam ovde procitao japanski prodavci Seiya, Higuchi, Chino su pouzdani zar ne? Interesuje me Seiko SARB 017. Najjeftiniji je kod Higuchija ( nije velika razlika ni kod drugih), ali mi nije jasno kako se placa njemu preko PP, jer koliko vidim na njegovom sajtu nema one forme za kupovinu...u mejlu u kom sam ih pitao za cenu pise "so if you decided to purchase it, please paypal to m-request@higuchi-inc.com" do sad svaki put kad sam kupovao preko PP ( ebay i sl sajtovi) direktno me, nakon potvrde kupovine prebacuje na PP sajt gde izvrsim uplatu i to je to... ovo sa mejlom mi nije jasno?
Drugo pitanje je oko slanja. EMS ne radi sa Srbijom, DHL skida kozu sa ledja, u pomenutom mejlu pise "we use international express airmail" koji je to nacin slanja? Kako da trazim da posalju, da bude sigurno, a da nije preskupo?
Higuchi ti pošalje mailom link za uplatu preko PP. Koliko znam,poštarina ulazi u cijenu,a dolazi Japanskom poštom vrlo brzo(meni za 7 dana).
Sve preporuke za Katsu Higuchi.
@Spiridon - u slucaju da prilikom check out-a, nema opcije za placanje putem PayPal-a, onda se to moze resiti tako sto ce ti poslati invoice (fakturu) na PP, i onda ces tu izvrsiti svoje placanje. Sve sto je potrebno jeste da im das mejl sa kojim si registrovan na PP i onda ti oni salju fakturu. U svakom slucaju, savet je da placanje vrsis samo putem PP-a, cisto da bi ti ostao zasticen.
Sto se tice shippinga, mislim da je to njihova posta. Naravno budi spreman na mogucnost placanja PDV-a i poreza, a to sve zavisi da li ce ti nasi carinici otvoriti paket ili ne.
Puno hvala na informacijama... Nadam se da ce biti prinova iz Japana...
Još nešto: Pitaj Higuchi-ja šta kod ti nije jasno. Sve odgovori,mada može malo kasniti sa mailom.
I pitao sam ga (kad i ovde)... a i upravu si za drugi deo posta...jos nema odgovora. Forumasi su azurniji .
Pitao sam ga da mi pojasni metod slanja, posto EMS ovde ne radi (valjda)... a i za PP placanje.
Odgovoriće,samo strpljenja.
Da li da mu trazim placanje u eurima ili u USD u kojim mi je javio cenu... ili je svejedno? Kakve su provizije koje PP uzima na konverzije...?
Bookmarks sajtovi